• 30.04.2017, 13:34

HVORDAN FÅ HENVISNING TIL PSYKOLOG?


Det er ikke mulig å gjemme det under bordet at mange mennesker sliter psykisk i disse dager. Press fra alle mulig kanter er noe jeg tror er en stor årsak til dette. Personlig henger mine psykiske plager sammen min med min fysiske helse, og dessverre finnes det også her mange som sitter i samme båt. Etter det forrige innlegget jeg skrev angående mine siste møter med ny psykolog tikket det inn en kommentar jeg følte jeg ville svare på i et eget innlegg. Så B: dette innlegget er til deg. Forhåpentligvis kanskje jeg når ut til andre som også sitter å lurer på det samme.

<3

Jeg lurer på en ting. Flott hvis du svarer, men jeg forstår hvis du ikke vil heller (:

Hvis man ønsker å gå til psykolog, hvordan går man frem da? Jeg kjenner på meg at jeg trenger å snakke med noen som kan hjelpe meg å sortere tankene mine. Men må jeg forklare mye til fastlegen før jeg blir henvist? Eller hvordan fungerer dette? Er det slik at man må fylle noen kriterier for diagnoser for å kunne bli henvist, eller "holder det" å si at jeg ønsker å snakke med noen? Har ikke sånn kjempelyst til å fortelle så mye til fastlegen - selvom legen er veldig grei føler jeg at jeg går der med nok fysiske ting at jeg ikke skal komme lessende med at jeg har utfordringer psykisk også..

Klem <3

Noe jeg fant ut for bare noen år tilbake i tid er at en faktisk kan få dekket behandling hos psykolog. Isteden for å bruke dyre summer hos en privat psykolog finnes det offentlige psykologer som samarbeider med staten og helsevesenet. En betaler en egenandel som trekkes ifra på frikort II, noe som er en utrolig fin ordning spør du meg. Det var faktisk min fastlege som opplyste meg om dette, og jeg har idag benyttet meg av dette tilbudet to ganger.

Hvordan jeg har gått frem? Hmmm... Jeg har vel egentlig bare fortalt min fastlege i korte trekk hvor problemene har ligget og at jeg virkelig har trengt en utenforstående å prate med. 100% åpen som jeg er har det aldri vært noe problem å forstå hvorfor jeg har hatt behov for dette. Jeg tenker som så at hvis en ikke ønsker å åpne seg for fastlegen så forklar kort. Slik at det blir forstått at problemet er der og ikke kommer til å forsvinne uten hjelp. Jeg er usikker på om fastlegen faktisk har krav på å vite hele historien før en eventuell henvisning, så dette ville jeg rett og slett bare spurt legesekretæren på legekontoret. Jeg tror uansett det ikke vil oppstå noe problem ut av dette med å ville holde det psykiske og fysiske adskilt fra hverandre. Fastlegen burde forstå dette. Allikevel, en viss informasjon om hvor problemet ligger tror jeg er nødvendig, uten at jeg skal si det helt sikkert.

En ting jeg vil si sånn helt på tampen, og som kanskje er noe av det viktigste: KJEMI! Hvis det merkes bare etter første møte at kjemien mellom psykologen og en selv er totalt fraværende, nøl ikke med å bytte. Dette er ingen tabu og absolutt helt lovlig. Hvis kjemien ikke finnes to mennesker imellom, hvordan skal man da kunne klare å få hjelp. Da ville det hele bare være bortkastet og det er det ingen som ønsker.

Jeg håper du ble litt klokere etter dette innlegget B. Jeg håper det ordner seg for deg. Masse lykke til❤

Linda❤

liveterherlig93

30.04.2017 kl. 14:04
<3

lindahansen

30.04.2017 kl. 14:48
liveterherlig93: <3 :)

http://hevhodet.blogg.no/

30.04.2017 kl. 14:11
Så utrolig fint skrevet. Takk for tips! Ønske deg en super søndag :))

lindahansen

30.04.2017 kl. 14:49
http://hevhodet.blogg.no/: Tusen tusen takk:) Ønsker deg det samme<3

andrea

30.04.2017 kl. 14:13
fint bilde :)

lindahansen

30.04.2017 kl. 14:49
andrea: Takk:)

Victoria

30.04.2017 kl. 14:29
Jeg gikk til min fastlege og fortalte min situasjon, hva jeg sleit med og hva jeg trengte hjelp til. Jeg snakket bare litt om hva som var vanskelig for meg og la alle kortene på bordet, for å være helt ærlig mot vedkommende. Han sendte så henvisning videre for meg. Det var iallefall slik jeg gjorde, men du kan sikkert gjøre det på en annen måte - uten at jeg vet det. Men, jeg syntes det var veldig greit å gå til fastlegen. Slik var vedkommende klar over min situasjon også :)

lindahansen

30.04.2017 kl. 14:51
Victoria: Ja, er jo sånn jeg gjorde det også:) men jeg har ikke noe problem med å åpne meg. Tenker for de som vil holde det adskilt så burde jo det være forståelig. Jeg håper inderlig det ihvertfall:)

Freshsister

30.04.2017 kl. 14:42
Takk for dette innlegget, Linda! Er nok mange som lurer på det! ha en fin langhelg<3

lindahansen

30.04.2017 kl. 14:52
Freshsister: Åh<3 Takk selv for så hyggelig kommentar:)

God langhelg til deg også<3

B

30.04.2017 kl. 22:00
Tusen takk for svar! Også i et eget innlegg og greier. Har tenkt lenge på at jeg ønsker å snakke med noen, men etter div hendelser den siste tiden har behovet vært enda større. Takk for tips, nå skal jeg bestille time hos fastlegen min og forhåpentligvis få en henvisning (kan legen nekte tro?). Må nesten bare "hoppe" i det. Ser for meg at det er lang ventetid på psykologtimer hos de som har avtale med kommunen, så det blir nok litt ventetid også.

Takk igjen💛

lindahansen

30.04.2017 kl. 22:12
B: Det skulle bare mangle<3 Jeg startet jo å blogge i håp om at mine erfaringer kan hjelpe andre:)

Jeg blir virkelig overrasket om du skulle bli nektet. Da ville jeg faktisk vurdert å bytte fastlege om det er så liten forståelse å få.

Litt ventetid må du regne med, men så fort du kommer innenfor systemet går ting raskere:) Masse lykke til igjen:) <3

Myrik

30.04.2017 kl. 23:17
Sjekk med kommunen din også, mange av de har tilbud! Min kommune har et lavterskeltilbud som ikke krever henvisning, og du skal være inne innen 14 dager for avklaringssamtale. Disse kan henvise videre til "ekte" psykologer skulle det bli behov (jeg går til kognitiv terapeut, har tilbud om å komme videre, men holder meg der jeg er siden det hjelper masse).

lindahansen

30.04.2017 kl. 23:29
Myrik: Flott tips:)
lindahansen

Livet med en kronisk helsetilstand betyr veldig uforutsigbare dager. Her på bloggen vil jeg dele min hverdag og ikke minst mine interesser. For kontakt: hansen.linda88@gmail.com

Search

Bloggdesign

hits