• 01.06.2017, 19:34

JEG, UNG UFØR?


Allerede i en alder av 7 år fikk jeg diagnosen Ulcerøs Collit. Før jeg fylte 10 skulle min verdens snues på hode. To store operasjoner ventet. Først utlagt tarm, deretter bekkenreservoar hvor hele tykktarmen og endetarmen måtte fjernes. For å toppe det hele fikk jeg alvorlig tarmslyng og måtte opereres igjen. Bekkenreservoaret stabiliserte seg heldigvis etterhvert, og jeg kunne endelig ta fatt på det å gjennoppbygge meg selv. Men det tok tid. Lang tid. Jeg hadde allerede fått den harde sannheten fortalt av diverse leger om at livet mitt aldri kom til å bli normalt igjen. Jeg var på en måte blitt svekket for livet, noe jeg ikke helt forstod den gang da.

Årene gikk, og jeg hadde faktisk mange fine år. Dessverre levde jeg nok på lånt tid, for kreftene tok slutt en dag. Så nå sitter jeg her. Den harde sannheten jeg ikke helt forstod da jeg var bare et barn forståes klinkende klart som ung voksen. Jeg har fått erfare på den tøffe måten hva det vil si å være svekket. Energinivået mitt tappes dobbelt så raskt som hos en frisk person noe som igjen går utover alt jeg gjør. Det å jobbe har vært min store lidenskap. Jeg har hatt drømmer, drømmer som nå mest sannsynlig aldri kommer til å bli oppfylt. Jeg prøvde hardt i mange år for å nå dit jeg ønsket, men det var aldri ment at jeg skulle nå helt til topps.

Da jeg først kom i kontakt med NAV hadde jeg aldri sett for meg at det skulle bli noe problem å søke på ung ufør. Med en journal så tykk som et leksikon - hva kunne være uklart i min sak? Allikevel skal det vise seg å ikke være så lett. Min saksbehandler har søkt på AAP på samme grunnlag som de som er ung uføre. Kort fortalt så har dette med hvor mye jeg får utbetalt, og for at veien seinere skal bli lettere. Dette fikk jeg avslag på da to mennesker har vedtatt at min arbeidsevne ikke var nedsatt før en alder av 26 og at den heller ikke kommer til å være nedsatt livet ut. Jeg mener, HALLO? Hva skal til for å "motbevise" dette? Min saksbehandler mener saken er klar, men hva hjelper det. Lite dessverre, da det ikke er han som bestemmer. Jeg skulle søkt ung ufør da det var lettere er beskjeden jeg har fått. Nå må jeg igjennom alle disse kronglete stedene på veien, før jeg faktisk kan stoppe opp der jeg bør og skal være.

Så nå må jeg klage. Sende et klagebrev hvor jeg forklarer meg. Noe jeg ikke fatter at er nødvendig i første omgang, men men. Jeg har heldigvis ingen problemer med å forklare meg, så jeg får bare brette opp ermene og skrive ivei.

Linda❤

livetmitt93

01.06.2017 kl. 19:39
<3 <3 <3

lindahansen

01.06.2017 kl. 19:41
livetmitt93: <3 <3<3

Monica

01.06.2017 kl. 20:48
Sender varme klemmer og tanker til deg ❤

lindahansen

01.06.2017 kl. 21:15
Monica: Tusen takk gode du<3

Hellaaa

01.06.2017 kl. 21:13
Uff det er ikke enkelt med nav systemet. Det er hardt arbeid fra mennesker som sliter. Selv er jeg ung ufør og hadde det virkelig tøft og en hard kamp Før jeg ble ufør så vet hvor vanskelig det er. Jeg håper du får det innvilget etter hvert og ønsker deg lykke til :)

lindahansen

01.06.2017 kl. 21:15
Hellaaa: Tusen tusen takk for
omtanken<3 Fortsatt god kveld til deg:)

Marthe Sofie

01.06.2017 kl. 21:22
Du må bare stå på, jeg heier på deg! Jeg aner virkelig ikke hvor mye sint jeg har vært på nav, fordi jeg også har søkt aap og fått avslag, men jeg fatter det ikke, for jeg har jo en journal hvor alt står, jeg har leger som sitter å forteller hvorfor jeg ikke fungerer 100% Jeg skjønner virkelig ikke hvordan systemet på nav fungerer og hvordan folk som jobber der, noen er ekstremt snille og hjelper deg, mens andre tar seg ikke tid til å lese saken engang!

lindahansen

01.06.2017 kl. 21:23
Marthe Sofie: Huff:/ jeg håper det har ordnet seg for deg nå? Nei, det skal ikke være lett. En skal være frisk for å være syk som det heter... <3

Marthe Sofie

01.06.2017 kl. 21:28
Jeg venter enda på svar på aap, så nå jobber jeg mye mere enn hva kroppen egentlig tåler. Hvor lenge det går det aner jeg ikke, men jeg må ha pengen for å leve, det er det eneste jeg har i hode. Og jeg merker at det går veldig på bekostning av kroppen<3

lindahansen

01.06.2017 kl. 21:31
Marthe Sofie: Så trist:/ Da får vi heie på hverandre<3 Håper virkelig det går i orden for deg til slutt:)

Marielle Kristine Eliassen

01.06.2017 kl. 21:37
Whaaaat???! Det er jo helt hinsides!! :( Burde virkelig gå til media med det, da skal det bli fart på sakene skal du se! :p Men at de skal være såå vanskelig når saken er ganske klar, nei fyfaen.. Fikk aap uten problem, og nå har jeg søkt ufør også, sendte den 12.mai - så får se om jeg blir avvist eller ikke. Blir jeg avvist, så klager jeg.. Jeg håper du klager så det synger etter, og at du ikke gir deg med å kjempe på noe du helt klart har rett på!! <3 At NAV skal være så jævlig vanskelig til tider fatter jeg virkelig ikke :(

lindahansen

01.06.2017 kl. 21:43
Marielle Kristine Eliassen: Media ja! Det er jo alltids et alternativ, men hvis jeg slipper så gjør jeg gjerne det:) Får klage nå i første omgang, så får vi se:) Håper det går i ordning for deg da:) x fingrene!
lindahansen

Livet med en kronisk helsetilstand betyr veldig uforutsigbare dager. Her på bloggen vil jeg dele min hverdag og ikke minst mine interesser. For kontakt: hansen.linda88@gmail.com

Search

Bloggdesign

hits