• 14.02.2017, 19:27

HAR IKKE VI LIKE MYE ANSVAR?


Samme dag hvert eneste år florerer det av bilder i alle mulige sosiale medier. Bilder av overlykkelige jenter som priser seg lykkelige over at de har verdens beste kjæreste. Jeg snakker selvfølgelig om Valentinesday.

Hva er det nå som er så spesielt med Valentinesday? Hvorfor virker det som om jenter omtrent "forventer" at gutter skal varte opp denne dagen? Har ikke vi jenter like mye ansvar for å vise gutter den samme oppmerksomheten? Det at gutter skal varte opp er kanskje romantisk og alt det der, men er det ikke litt utdatert? Litt old fashion. Det er selvfølgelig hyggelig å ha en dag som er dedikert i kjærlighetens navn, men det burde jo gå begge veier. Det er sjeldent jeg finner bilder hvor gutter priser seg lykkelige slik vi jenter gjør. Det betyr nødvendigvis ikke at de ikke får oppmerksomheten, men at de heller velger å holde det privat. Jeg håper det....

Til tross for at jeg er stor fan av å "praktisere" helårs-kjærlighet går jeg ut å kjøper en bukett roser og et fint kort til min kjære hver Valentinesday. Og ja, jeg skal være så ærlig å innrømme at jeg faktisk er en av de som priser meg selv lykkelig på sosiale medier over at jeg er heldig som har funnet en så kjekk og snill gutt. Det er rart det der.

Jeg får kanskje ikke noe bilde postet på Facebook eller Instagram hvor han priser seg selv lykkelig, men jeg tar ihvertfall ansvar for at "it takes two to tango", og det føles godt.

Happy Valentinesday alle sammen

Linda❤

 • 06.01.2017, 13:58

- NØKKELEN TIL ET GODT LIV


Jeg sitter her i stillheten. Jeg har nettopp sett to episoder av TV'serien Helene sjekker inn, noe som virkelig fikk tankene mine til å surre. Serien omhandler Helene som sjekker inn på forskjellige institusjoner og får se det hele innenfra. Bak fasaden. Det er kanskje flere av dere som allerede har sett alle episodene?

Livet. Har dere noen gang tenkt over hva livet har å by på? Hvordan ting kanskje ville sett ut om enkelte valg hadde blitt gjort annerledes? Det har ihvertfall jeg, og etter å ha sett de to episodene jeg nå nettopp har sett(Anoreksi og Rus), er jeg glad for valgene jeg har tatt. Jeg har i mange år følt på kroppspresset hvor jeg skulle ønske jeg var noen kilo lettere, og rus var i mine ungdomsår skremmende nært. Heldigvis var det hele tiden noe i meg som sa nei, og som fortsatt sier nei.

Jeg kan vel egentlig si at jeg lot fornuften seiere. Seiere over en nysgjerrighet som absolutt har vært der, men som ikke fikk viljen sin. Jeg tror faktisk at jeg kan takke min egen helse for valgene jeg har tatt. At jeg i ung alder ble kronisk syk, noe som har gjort meg sterk og klartenkt, om dere skjønner hva jeg mener. Jeg har på en måte klart å skille mellom rett og galt fordi kroppen min har gått igjennom det den har gjort. Den fortjente ikke flere belastninger.

Dessverre er det mange mennesker som ikke har klart å motstå fristelser. Fristelsen til rus eller det behovet for å kontrollere sin egen kropp. Det var veldig sterkt for meg å se disse to episodene. Selv om jeg ikke har vært i liknende sko, føler jeg allikevel at jeg kan relatere meg til hvordan de har det. Det høres kanskje merkelig ut, men sånn er det. Jeg kunne tatt helt andre valg her i livet etter alt jeg har vært igjennom. Kanskje et "lettere" valg, rett og slett for å glemme. Rømme bort fra alt det som har vært vondt.

Når alt kommer til alt er det kun en selv som har ansvar for sitt eget liv. Noe som gikk igjen i de to episode jeg nå har sett er at disse menneskene ikke har kjærlighet til seg selv. Det å elske seg selv tror jeg er nøkkelen til et godt liv. Elsker du deg selv?

Linda❤

 • 31.12.2016, 14:10

SÅ VAR DET DEN TIDEN AV ÅRET - IGJEN


- Et år går mot slutten og et nytt ønskes velkommen. Løfter og forsetter blir lagd i håp om at dette året, det skal bli bra.

Så var vi her igjen da. Ved veis ende av nok et år. Jeg ser tilbake på en del utfordringer, men også mange flotte opplevelser og mye glede. Bordet er dekket og kalkunen står i ovnen. Med mange gode venner skal vi feire og glede oss over at året 2017 starter. Uten tvil en fin måte å starte det hele på. Ett nytt år med blanke ark er aldri feil.

Jeg ønsker dere alle et riktig godt nytt år. Måtte det bringe med masse hell og lykke akkurat slik dere fortjener.

Linda❤

 • 27.12.2016, 12:57

EN UVANLIG TAXI-TUR


- Idet vennene mine stiger ut av taxien befinner jeg meg brått i en ensom tilstand. Jeg titter på klokken i det vi kjører videre og ser den nærmer seg 02.00. En utrolig hyggelig 1. juledag oppsummerer jeg med meg selv før en lystig taxisjåfør avbryter tankene mine. Vi prater om alt og ingen ting. Han forteller at han elsker å kjøre taxi og har gjort det i over 20 år. Julehøytiden er en tid han liker spesielt godt, men brått går samtalen over i et helt annet spor. Et mørkere spor.

- Jeg kjørte veldig ofte faste kunder frem til for et par år tilbake. En julaften kveld forandret alt seg etter en telefonsamtale. En gutt jeg brukte å kjøre ofte var i andre enden av telefonrøret. Han gråt. "Mamma og pappa ligger på gulvet og sover. De våkner ikke". Jeg forstod med en gang at noe var galt, og siden jeg allerede var på jobb kjørte jeg direkte til huset der gutten bodde. Synet som møtte meg var forferdelig. En julaften kveld. En feiring med for mye alkohol resulterte i to døddrukkene foreldre og en kjemperedd sønn. Det hele var hjerteskjærende. Jeg tilkalte ambulansen med det samme. Hva som skjedde videre etter det vet jeg ikke. Jeg bestemte meg etter den kvelden for å aldri kjøre faste kunder igjen.

Slik var min uvanlige taxi-tur hjem natt til 2. juledag. Det er nå litt over et døgn siden historien ble fortalt, men jeg klarer liksom ikke gi helt slipp. Den gjorde så sterkt inntrykk på meg. Julen handler om å tilbringe tid med de man er glad i. Kvalitetstid. Dessverre er det så alt for mange som opplever det samme som denne gutten.

Jeg sitter i skrivende stund og lurer på hvor gutten er idag. Har han det bra? Jeg håper det. Hvordan gikk det egentlig med foreldrene hans. Jeg håper det gikk bra. Disse spørsmålene får jeg dessverre aldri svar på.

Linda❤

 • 17.12.2016, 12:26

- STORE KONTRASTER


Lysene er tent, både på juletreet, i lysestakene og i adventsstakene. Jeg sitter her og tenker(noe jeg gjør mye i disse dager). Hvorfor skulle jeg være en av de som har alt jeg trenger og vel så det? Det er dessverre ingen selvfølge i disse dager å ha et trygt og godt hjem og en varm seng å sove i. Jeg føler meg heldig...

Et helt annet sted i verden flykter mennesker fra krig og elendighet. Kontrastene er så store at jeg ikke engang kan forestille meg hvordan de har det. Det er trist at utviklingen blant mennesker i verden ikke har kommet lenger i år snart 2017. Kontrastene er store. Det skulle absolutt ikke vært sånn.

Den tiden vi nå er inne i gjør meg alltid tankefull(noe dere kanskje har merket). Jeg finner det faktisk vanskelig å blogge om "overfladiske" ting, så jeg velger å la være. Jeg trekker meg litt tilbake og så kommer jeg heller sterkere tilbake siden, når jeg føler det blir riktig for meg.

Kontrastene i verden kommer dessverre ikke til å forsvinne med det første, derfor tror jeg det er viktig å stoppe litt opp å kjenne på de tingene her i livet som faktisk betyr noe, og ikke minst sette uendelig pris på det en har.

Linda❤

 • 06.12.2016, 21:00

JUL, BARN, ALKOHOL?


- Jeg tar opp tråden litt der jeg slapp den igår. Alle innleggene jeg leser rundt omkring i disse dager får meg til å tenke, og når jeg tenker føler jeg automatisk for at jeg vil dele. Dele mine tanker med dere. 

Hvert eneste år blir temaet rundt jul, barn og alkohol tatt opp. Et utrolig viktig tema som bør belyses. Det er, som jeg nevnte for dere igår, så utrolig mange mennesker som ikke ser frem imot den tiden vi nå har gått inn i, og alkohol er for veldig mange barn grunnen til dette. 

Julen for meg handler om å spre glede og kjærlighet til de jeg har rundt meg. Kvalitetstid med familien er noe av det som topper min "to do-list" i Desember, så sammenkomster over middager er noe jeg ser veldig frem til. Jeg har selv vokst opp med kontrollert alkoholkonsumering ifra de voksne i slike sammenkomster, noe jeg egentlig aldri har tenkt over at er riktig eller galt før i voksen alder. Jeg har konkludert med meg selv at jeg har vært en av de heldige. Dessverre er det ikke slik for alle barn. Mange opplever ukontrollert konsumering som dessverre leder til både det ene og det andre. Dette er ikke greitDet er så galt på alle måter at jeg vet nesten ikke hvor jeg skal starte. Det at voksne drikke seg regelrett fulle i lag med barn hører ingen sted hjemme, uansett omstendighetene. 


(Bilde lånt av klikk.no)

Nå tenker kanskje noen av dere at jeg fremstår som veldig prippen. At jeg selv ikke har barn, og at jeg egentlig ikke burde uttale meg om saken. "Et glass her og et glass der skader ingen". Det er nok også helt sant. Det skadet ihvertfall ikke meg under min oppvekst, men tenk på de som opplever mye mer enn et par glass. Vi har alle vært barn en gang, og vi kan bare prøve å forestille oss den usikkerheten og ikke minst utryggheten som oppstår i sinnet til ei lita jente eller en liten gutt som opplever et miljø der alkoholkonsumering i mengder er 'normalt'. 

Når alt dette er sagt sitter jeg fortsatt igjen med litt forvirrede tanker. Jeg er ikke imot alkoholkonsumering foran barn så lenge det er 100% kontrollert, men så fort det sklir over til noe ukontrollert er jeg sterkt imot det hele. Er dette dobbelmoralsk av meg?

- Hva mener dere? Og hva slags synspunkter har dere angående dette temaet?

 

Linda♥

 • 05.12.2016, 19:55

TANKEN SOM DUKKER OPP HVERT ÅR


- Alene hjemme blir jeg sittende å kikke rundt. Jeg kikker rundt meg på den julepyntede leiligheten vår, og tenker fy søren så godt jeg har det. Friske blomster på bordet, pyntegjenstander så det holder, et vakkert juletre, adventsstaker i vinduene, levende lys, et fult kjøleskap. Et hjem. Et trygt og godt hjem som min kjære og jeg har skapt sammen. Vi er heldige...

Samtidig som jeg kikker rundt meg dukker den spesielle tanken opp. Tanken jeg får hvert år i førjulstiden og ikke minst på julaften. 'Urettferdighet'...

Det fråtses i mat, selskaper og festligheter feires, gaver kjøpes inn. Ja, det hele blir nesten litt overdådig. En stor del av den norske befolkning vil utad fremstå som perfekte, men baksiden av det hele er mørk. Mye mørkere enn mange av oss vil vedkjenne.

Det finnes så mange mennesker som ikke gleder seg til hverken Desember, advent eller jul. Grunnene er mange og forskjellige. Noen har kanskje ikke råd til å holde tritt med "kjøpepresset", mens andre har kanskje en familie som ikke holder sammen. Det er så trist, og det går faktisk skikkelig inn på meg når jeg leser rundt omkring i media på samme tidspunkt hvert eneste år hvordan mange egentlig har det.

Selv om det hele går veldig inn på meg fortsetter jeg allikevel i samme duren som jeg gjør hvert år. Det høres kanskje rart ut, men jeg føler det er det eneste riktige for meg. Livet mitt kan ikke stoppe opp fordi andre mennesker har det vondt. Heldigvis kan jeg bidra til at ihvertfall noen mennesker får en litt bedre jul. Jeg gir som regel alltid en pengegave til et eller annet veldedig formål. I fjor ga jeg også bort masse varme jakker til trengende. Iår har jeg dessverre ingen jakker å gi bort, men et eller annet skal jeg finne på for gleden jeg får ved å glede andre er uvurdelig.

- Lyset som brenner på stuebordet her ikveld er tent med et ønske om en fredfull og god jul til dere alle. Ta vare på hverandre og vær snille mot hverandre, både kjente og ikke minst ukjente.

Linda❤

 • 05.10.2016, 16:54

- NOE SÅ FORKASTELIG BURDE FÅ STORE KONSEKVENSER!


- Jeg vet nesten ikke hvordan jeg skal starte dette innlegget. Jeg har faktisk gått frem og tilbake med meg selv om jeg i det hele tatt burde skrive noe. Tankene førte meg allikevel i den retningen at jeg vil bruke min ytringsfrihet til å skrive ned akkurat hva jeg mener og føler om temaet som er på "alles" munne om dagen. 

Mannegruppa Ottar er i disse dager i sterk motvind. En motvind jeg av aller høyeste grad forstår med tanke på hvorfor. Igår kom jeg over en screen-shot/bilde av diverse innlegg fra Facebook-siden til Mannegruppa Ottarsom var blitt publisert på min private Facebook. Dette bilde ga meg frysninger på hele kroppen(og er egentlig mye av grunnen til at jeg idag skriver som jeg gjør). Pedofili, incest og nedverdigende linjer var det jeg leste, uten at jeg vil gå mer konkret inn på dette. Jeg ble sittende i sjokk over at menn, helt vanlige menn sitter å skriver slikt for å more seg. Hvor er det gøyale i dette? 

Men noe vanlige menn er de vel egentlig ikke de som er medlem av denne gruppa? Etter å ha surfet litt rundt igår begynner jeg nesten å lure på om de er mentalt forstyrret alle sammen. Retningslinjene er klare når det kommer til publisering av tekster: Ingen pedofili, ingen pornografi, ingen tagging av kvinner. Hva skjedde egentlig med disse retningslinjene? Har de bare fungert som et skalkeskjul. Noe administratorer av gruppen kan henvise til for å hevde sin uskyld. 

Det finnes INGEN uskyld i det som har blitt postet i denne gruppa den siste tiden. Ingen av disse mennene er uskyldige i mine øyne, hverken medlemmer eller administratorer. Det har gått for langt. ALT FOR LANGT! At gruppa fortsatt eksisterer er for meg helt uforståelig. Facebook burde lagt ned hele greia for lenge siden. 

Jeg avrunder innlegget med å kalle det hele FORKASTELIG, og at det faktisk burde følge med store konsekvenser for slik oppførsel. 

 

Linda♦

 • 29.09.2016, 17:16

JEG HAR BLITT BITT AV BASILLEN!


For litt siden fikk jeg en anbefaling av ei venninne om å laste ned en app. Appen hadde jeg allerede hørt og lest om, men ikke helt følt nødvendigheten for å laste ned. Denne venninnen trigget nysgjerrigheten min, så her om dagen hoppet jeg i det. 

Appen jeg snakker om er selvfølgelig salgsappen 'tise som Jenny Skavlan har vært med på å utvikle. Dere har kanskje hørt om den? Hele greia går jo ut på gjenbruk, noe som Skavlan er stor fan av. Selv er jeg også stor fan av dette, og etter jeg som sagt hoppet i det, har jeg blitt bitt av basillen. " 'Tise-basillen". 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- Gjenbrukstrenden er fortsatt på vei opp i Norge, men vi kvitter oss fortsatt med hele 13 kilo tekstiler i året per innbygger, noe som Tise ønsker å få inn i gjenbrukssirkelen i stedet. (Skrevet på jennyskavlan.com)

Jeg heier på Jenny og hennes team, og syns det er et flott tiltak de har satt igang. Som dere ser på bildene har jeg lagt ut en del items jeg selger som veldig gjerne ønsker seg nye eiere. Har du en account på 'tise? Klikk deg inn da vel, å se om du finner noe interessant. Mitt brukernavn er som dere ser @lindahanseen.

 

Linda♥

 • 29.08.2016, 19:03

- BILDEPUBLISERING I DET OFFENTLIGE AV BARN?


Etter baby-innlegget jeg postet igår, fikk jeg idag en kommentar jeg har avventet med å legge ut offentlig. Grunnen til dette er fordi den faktisk gjorde meg litt tankefull. Kommentaren lyder:

Du kunne følge ditt eget råd, og tenke deg om to ganger før du trykker publiser på et innlegg med bilder av et nyfødt barn som IKKE har valgt å være en profilert person, og slettes ikke kan samtykke til å bli brettet ut på Internett.​ 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tankene har surret i hele dag på hva faktisk jeg syns om dette med å publisere bilder av barn i det offentlige. Jeg har vel egentlig kommet frem til at det er ganske vanskelig for meg å svare på dette siden jeg selv ikke har barn. Det eneste jeg kan gjøre er å forestille meg hva jeg ville gjort, og siden jeg har valgt å blottlegge meg selv helt når det kommer til både helse og tanker, så heller jeg nok mot at jeg faktisk ville delt bilder av mitt barn også. La meg bare tilføye her at det er stor forskjell på hva slags bilder jeg ville publisert. Jeg ville for eksempel ALDRI valgt å dele lettkledd- eller nakenbilder.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så ja, dette er nok min mening om saken, men jeg har også kommet frem til at jeg har en mening til. Det å publisere bilder i det offentlige av barn mener jeg får være opp til hver og enkelt forelder. Som kommentaren lød om at nyfødte og små barn ikke får mulighet til å samtykke. Det er igrunn sant, men igjen så er det opp til hver og enkelt. Det finnes ingen lov som sier at dette ikke er lov(så vidt jeg vet).

Det å publisere bilder i stolthetens time ser jeg ingen grunn til at er farlig. Noe som derimot skremmer meg er mennesker som sprer edder og galle, og rett og slett ser alt i sort hvitt. La nå mennesker få velge hva de selv ønsker for sine småbarn, og når barna blir gamle nok til å si ifra hva de ønsker selv, noe de garantert kommer til å gjøre, så må man respektere deres valg enten det er det ene eller det andre. 

- HVA MENER DERE OM DETTE TEMAET? ER JEG HELT PÅ JORDE? LEGG GJERNE IGJEN EN KOMMENTAR.

 

Linda♥

 • 15.08.2016, 21:12

"FY FADER SOM DU SER UT" !


- " Fy fader som du ser ut! Du ser ut som en gutt. Tårene presser på"....

Disse tankene surret igjennom hode mitt lørdag morgen når jeg så meg selv i speilet før jeg skulle møte jentene for spa turen vår. På fredag fjernet jeg nemlig vippe extensionsen min, rett og slett fordi jeg måtte. Jeg kan ikke huske sist jeg har hatt et skikkelig opphold på denne luksusen(som jeg velger å kalle det). Dessverre så er det på tide å klare seg en stund uten nå. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ordet skjønnhet er på munne til så mange jenter i disse dager. Jeg skal ærlig innrømme at jeg selv har blitt bitt av denne basillen. For det er nesten det jeg vil kalle det. Jenter over hele verden streber etter det perfekte utseende, og jeg har konkludert med at jeg selv leter etter det som er perfekt for meg. Idag morges limte jeg på punktvipper og slettet håret før jeg dro på jobb. Jeg har også skaffet meg en ny leppestift. Alt dette bare for å føle meg bedre. Tanken som "herregud Linda! Hvem bryr seg egentlig?" dukker opp(noe som har skjedd mer en en gang). Jeg konkluderer med det samme hver gang, og det er at jeg bryr meg. Fordi jeg vil føle meg bra. Hvis det er slik det er for mange jenter, er det da så galt å lete etter det perfekte så lenge man føler seg bra med seg selv?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå sitter det nok noen der ute som tenker at jeg glemmer de som drar dette til det ekstreme, noe jeg selvfølgelig ikke gjør. Dette er noe jeg syns er utrolig trist, men dessverre så lite jeg får gjort noe med. Innimellom så må man tenke på seg selv. Jeg vil ikke gå rundt å føle meg fæl bare fordi noen mener at det naturlige er det som må til for å være et godt forebilde. Jeg kommer aldri til å slutte å ta vare på utseende mitt, uansett hva noen måtte mene. 

- Hva slags tanker har dere rundt dette temaet? Ønsker saklige kommentarer her.

 

Linda♥

 • 03.08.2016, 15:54

DEN FREMTIDIGE MAMMA'N I MEG RASTE!


Situasjonen fant sted da vi var i Crotia. Altså ferien vi nettopp har vært på.

-Vi skulle spise lunch, og selvfølgelig valgte vi klokkeslettet da hele Podgora by skulle lunche. Etter litt leting fant vi et bord på en restaurant og dumpet oss ned svette og kjempesultne. Bak oss satt en norsk familie på fem. Mamma, pappa og tre små barn. Jeg vet ikke med dere, men når jeg møter nordmenn i utlandet så blir jeg ekstra nysgjerrig. Jeg lurer på hva de snakker om og hvordan de har det. Familien pratet om løst og fast noen minutter før de begynte å sjekke ut menyen. Før dette hadde jeg faktisk koblet ut samtalen demmes, men det var noe som fanget min oppmerksomhet igjen. Det ene barnet i familien, ei jente på kanskje 7 år, fortalte sin mor at hun ikke ville ha brus, for det var usunt. Moren sa seg enig i at det var usunt, så jenta fikk det som hun ville. Moren la deretter til at hun heller ikke ville ha brus, isåfall så måtte restauranten ha noe sukkerfritt å tilby. MEN det stoppet ikke der. Valget av drikke var avgjort, så brått begynte de alle sammen å snakke om hva som burde spises og drikkes, og ikke. Moren og faren ga ivrig råd til sine tre små. Og da mener jeg små, for jenta på 7 år var eldst. Samtalen om dette temaet fortsatte, og til slutt ble jeg så kvalm at jeg bare måtte tvinge tankene og hørselen bort og over på noe annet. Den fremtidige mamma'n i meg raste der jeg satt. Jeg var så langt ifra å bryte inn. Når ble egentlig dette normalt?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja, for når ble egentlig dette normalt? Jeg tenker tilbake til da jeg var liten. Da jeg fikk beskjed om at brus og godteri kun var lov i helgene. Utover dette så fantes det ingen preken om kalorier osv. slik denne familien hadde en samtale om. Det er neimen ikke rart at mange barn i dagens samfunn sliter med feil forhold til mat og forvrengte kroppsbilder. Vi klager på modeller og sykelige tynne forebilder av alle mulige slag, men jeg tror det er på tide å gå litt i seg selv. Som en fremtidig mor vet jeg ihvertfall hva jeg kommer til å gjøre. Og det blir absolutt ikke i nærheten av hva disse to foreldrene gjorde. 

 

Linda♥

 • 06.06.2016, 17:49

SLITER DU MED SOLEKSEM???


Har du vært like dum som meg i yngre alder? Hvor du har brukt alt for lav solfaktor og diverse oljer av alle mulige slag? 

Jeg vet ikke med deg, men jeg har ihvertfall begynt å få igjen for dette nå tror jeg. Huden forandrer seg uansett med årene, noe jeg dessverre har begynt å kjenne på i form av soleksem. Denne type eksem er ikke farlig. Det er rett og slett hudens måte å si ifra på at den har fått nok sol, men også for veldig mange at det er uvant at den får sol. 

Soleksem i ansiktet var nytt for meg da det brått dukket opp ifjor, så iår har jeg vært på leting etter en solkrem til ansiktet som virkelig fungerer. Garnier har for sommeren 2016 kommet med en helt ny krem for ansiktet , noe jeg selvfølgelig måtte teste ut. Helga som gikk var solfylt, og allerede på fredagen fikk jeg testet effekten av denne nyheten. Resultatet var overraskende. Null eksem og null kløe. Helt utrolig! Jeg var helt sikker på at jeg måtte betale dyre summer for en type som faktisk skulle være effektiv, men der tok jeg grundig feil. Null soleksem og billig i pris(149,. ordinært). Det kan ikke bli bedre det. Hihi! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Som du ser har jeg også gått til innkjøp av en solkrem til resten av kroppen også. Her falt valget på solfaktor 20. Høy faktor tenker du kanskje, men svaret er NEI! Det er superviktig å smøre inn kroppen med tanke på å forebygge mot hudkreft. Det tar kanskje litt lenger tid å bli brun, men rask brun vs. en eventuell hudkrefttype?? Jeg mener valget er lett. 

- Take care of your skin, and you take care of your life

 

Linda♥

 • 27.05.2016, 11:45

JEG FALT LITT UT FRA OMVERDEN


På onsdag befant jeg meg i situasjonen av å ikke ha noen nye episoder av en hvilken som helst serie å se på. Det er noe av det verste jeg vet. Ja, jeg er en liten streaming slave. Etter litt leting etter nye serier kom jeg på at jeg lenge har skullet begynt på den norske suksesserien SKAM, så jeg fant raskt frem sesong 1, episode 1, og snurret film. En episode ble til to, tre osv. Dere skjønner greia. Jeg falt litt ut fra omverden jeg. Haha! Bare spør min samboer. Jeg ble hekta etter bare ett par episoder og nå en og en halv dag seinere har jeg sett alle episodene. Hvorfor har jeg ikke startet på denne serien før?

Når jeg våknet idag gledet jeg meg til å lage en skikkelig god frokost, for og så sette meg godt til rette å se på den siste publiserte episoden. Er det flaut å si at tårene kom? Det gjorde de ihvertfall. Kjenner meg så godt igjen i all dramaet. Det er nok derfor serien fenger så mange som den gjør å tenker jeg. Det at mennesker rett og slett kan relatere seg med alt som skjer. Alle har vært der en gang. Jeg kan ihvertfall offisielt innrømme at jeg er bitt av SKAM-basillen, og timene går ikke fort nok til den nye episoden publiseres ikveld. Flere som skal se ikveld regner jeg med? Jeg heier på team Noora + William. Det må bare ordne seg!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå må jeg bare smøre meg med tålmodighet frem til ikveld. Imens har jeg noen ærend som må gjøres før vi drar til Sverige på harry-handling. Ønsker dere en fin start på helgen. 

 

Linda♥

 • 17.05.2016, 21:19

EN FANTASTISK DAG


Gratulerer med dagen alle sammen! Håper dere har hatt en super feiring? Her har det gått i et siden morningen, og da mener jeg virkelig i et. Jeg klarte selvfølgelig å starte dagen med å forsove meg, noe som er så ikke allright når man skal ha huset fult av frokostgjester. Heldigvis gjorde vi oss ferdige med det meste igår, så jeg slapp å falle alt for langt bakpå i tidsskjemaet. 

Snittene ble en hit blant sultne frokostgjester før ferden gikk videre til Fredrikstad sentrum for å se på det årlige 17.Mai toget. Jeg er en gammel drilljente, og elsker korps og alt som hører med. Det er faktisk ikke så alt for lenge siden jeg ga meg, noe jeg kjenner skjærer litt i hjertet på en dag som denne. Det er noe eget å ta på seg en nystrøken drilluniform på 17.Mai, men denne epoken måtte jeg bare innse at var forbi til slutt. Da toget var over forflyttet min kjære og jeg oss til en restaurant i sentrum. Vi har nemlig en årlig tradisjon med min side av familien hvor vi treffes til mat og hygge. Kvalitetstid med familien er alltid koselig, og ekstra gøy er det etter vårt vakre tantebarn kom til verden. Verdens vakreste gutt som vokser så alt for fort.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Som dere ser har solen skint her i Fredrikstad idag. Et fantastisk vær til en mer fantastisk dag fylt med latter, venner, familie og god mat og drikke. Jeg rakk dessverre ikke ta så mange bilder fra frokosten, men men... Disse 3 er bedre enn ingen ting. Det å være vertinne er ingen lek, og da må det meste av alt annet vike. Hihi! Regner med flere kjenner seg igjen i dette? 

Nå ligger vi som slakt på sofaen begge to. Bunad og dress er hengt bort for denne gang, nå er det joggings som gjelder. Ønsker dere en fin kveld videre enten dere feirer hardt fortsatt eller slapper av slik som oss. 

 

Linda♥

 • 16.05.2016, 21:56

BUNADER OG DESIGNERVESKER


God 2. Pinsedag dere. Håper dere har hatt en strålende fridag så langt? Her har det gått i ett siden vi stod opp til sånn ca. nå. Imorgen venter vi 20 festglade mennesker til champagnefrokost, og da sier det seg selv at det er litt å gjøre på forhånd. Snitter er smurt, fruktfat er laget, champagnen ligger til kjøling og alt av vask og pynt er unnagjort. Med god samvittighet skal jeg nå senke skuldrene i noen timer før det blir tidlig kvelden. 

Over til noe helt annet. Jeg har lest en del innlegg de siste dagene om fortvilede jenter som jager seg opp med tanke på morgendagens antrekk. Dette syns jeg er ufattelig trist. Nasjonaldagen er en dag det utvilsomt blir brukt alt for store summer på nye antrekk. Jeg forstår godt at man vil pynte seg for en slik anledning, men å gråte og skulle stenge seg inne fordi man ikke føler man har noe å ha på seg, gjør at jeg rett og slett får vondt inni meg. Denne dagen betyr så mye mer enn et antrekk. Hvor kommer det presset fra om at alt skal være så perfekt? Det er vel dessverre vi som skaper det selv tror jeg. Mitt antrekk for morgendagen har vært klart lenge. Jeg føler meg heldig som har en bunad, da jeg virkelig ikke ser på dette som en selvfølge. Bunad er kjempedyrt, noe jeg forstår ikke alle kan ta seg råd til. Ifjor leste jeg et innlegg skrevet av en viss moteekspert som slaktet designervesker som tilbehør til bunad. Dette er det dummeste jeg har lest. Jeg nevner det igjen: det er nok dessverre oss selv som skaper presset etter det perfekte. Jeg skal ihvertfall ta på bunaden med min nye veske som tilbehør med god samvittighet. Bunad, jeans, kjole eller dress, kle dere i hva dere enn måtte ønske, det som får dere til å føle dere fine. Feire dagen slik dere fortjener og feire den uten å måtte tenke så mye på hva dere går ikledd. Det er på tide å drite litt i hva andre syns og mener! Vær dere selv, det er mer enn bra nok♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ønsker dere alle en fin kveld videre. Nå er det TV'n og sofaen som gjelder her resten av kvelden. Vi blogges imorgen kveld igjen, for dagen kommer garantert til å gå i ett. 

 

Linda♥

 • 13.05.2016, 21:23

HAR DERE HUSKET ALT?


Det spørsmålet har jeg stilt meg idag ihvertfall. Flere ganger! Som jeg har nevnt for dere tidligere har vi iår invitert inn en haug med gode venner til champagne-frokost på 17.Mai. Dette blir vår første champagne-frokost i lag som vi arrangerer, og som den lille perfeksjonisten jeg er vil jeg virkelig at alt skal bli perfekt. Kun det beste er godt nok for nasjonaldagen og gode venner. 

Som dere sikkert skjønner har det vært litt å gjøre idag. Jeg har hatt fri, men hvor har fridagen blitt av sier jeg bare. Første stopp var selvfølgelig polet. Siden det var siste dag åpent idag før pinsen, var det veldig viktig å få handlet inn bobler. En champagne-frokost uten bobler går jo ikke. Deretter stod all mat og annen drikke for tur. Litt pynt fikk jeg også rasket med meg. Maten vi skal servere er enkelt og greit hjemmelagede snitter. Eller, enkelt og enkelt fru blom. Det tar tid å lage, men går fort å rydde bort. Mindre oppvask på en dag som kommer til å gå i ett var noe som fristet for oss begge, så avgjørelsen var enkel. Et fruktfat skal også lages. Det blir nok av kaker og søtsaker denne dagen, så vi fant ut at vi droppet kakene. Det er viktig å holde av litt plass i magen til resten av dagen. Hihi! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bunaden er så og si klar. Det eneste som gjenstår er å stryke forkle. Det klarer jeg selv. Min mor tar seg nemlig av skjortestrykingen. Regner med det er flere som kjenner seg igjen i den. Hehe! Brødene til snittene er bestilt og skal hentes på mandag. Så nå tror jeg alt er under kontroll. Jeg tror jeg har husket alt, eller vi har husket alt. 

Nå skal jeg nyte resten av denne fine fredagskvelden i lugn og ro. De aller fleste av dere har nok startet på langfri, mens noen må jobbe ihvertfall en dag til. Meg inkludert. Regner med full trykk frem til vi stenger klokken 16. Last minute shoppers og alle barna fra Fredrikstad Cup kommer til å gjøre dagen hektisk, men gøy. Ha en fortsatt fin fredag da dere. Vi blogges!

 

Linda♥

 • 27.02.2016, 10:35

SNART KLART FOR SKUDDÅRSFEST


God morgen fine lesere! Våknet til strålende solskinn og blå himmel idag. Skikkelig go'vær. Det kunne igrunn ikke passet bedre, for fint vær gir ekstra godt humør, og ekstra godt humør kommer godt med når man skal stelle istand til fest. Ikveld er det nemlig klart for årets skuddårsfest. Åh, som jeg gleder meg. Skuddår er jo hvert fjerde år, så når jeg endelig har ordentlig bursdag må det feires med måte. Hihi! Alt er handlet inn, så nå gjenstår pyntingen av lokalet og det store spørsmålet: "what to wear??". Jeg pleier alltid å ha antrekket planlagt før en fest, men tydligvis ikke idag. Klarer rett og slett ikke å bestemme meg. Bah! Et skikkelig jenteproblem, eller snarere et luksus problem kanskje? Men men... Jeg finner nok ut av det til slutt. Har heldigvis noen timer igjen. 

Må forresten beklage for at gårsdagen innlegg uteble. Noen dager har rett og slett for få timer i seg, og igår var en sånn dag. Det tar på å planlegge en stor fest, og når de siste tingene skal handles inn osv. går timene så alt for fort. Appropos handling. Her om dagen viste jeg dere noen pyntegjenstander jeg hadde kjøpt inn. Folieballonger er i vinden om dagen, og gjett hva? Jeg fant, jeg fant! Trodde ikke det var mulig i "lille" Fredrikstad, men Søstrene Grene leverte. De er så fine, bare se her.

Søte ikke sant? Skulle egentlig hatt tallene 2 og 8 også, men de var selvfølgelig utsolgt for 2-tallet. Typisk! Anyway, jeg klager ikke! Er kjempefornøyd med stjerne- og sirkelformede. 

Nå må jeg nesten komme meg avgårde. Kameraet blir selvfølgelig med, så får jeg håpe menneskene som kommer ikveld er villig til å stille opp på litt bilder. Ønsker dere en strålende lørdag i dette go'været, så blogges vi mer imorgen.

 

Linda♥

 • 28.01.2016, 12:31

ET TEMA SOM TREFFER MEG MIDT I HJERTET


Morgenen idag har vært tankefull. Jeg startet nemlig dagen med nok en episode av "Sykt perfekt", den omtalte serien på TV2. Jeg skrev allerede etter første episode et innlegg om nettopp denne serien. Jeg tror at grunnen for at denne serien treffer meg midt i hjertet, er fordi jeg selv lider av angst. Angsten for at Ulcerøs Colitten skal blusse opp igjen, eller det å skulle få en helt annen sykdom som rett og slett kan ende livet, er noe jeg tror jeg aldri kommer til å bli helt kvitt.

Angst er noe helt forferdelig. Jeg mener at det nesten ikke går an å finne en helt korrekt definisjon eller forklaring på hva angst er, for det kan være så mye. Så mange forskjellige "typer", fra person til person. Det innlegget jeg skrev sist omhandlet vel igrunn mer dette beryktede "snill pike"  eller snarere "perfekt pike" syndromet, som det kalles. Da hadde jeg bare sett en episode. Etter å ha sett ytterliger to episoder til, så føler jeg mer og mer på hvor godt jeg faktisk kjenner meg igjen i mye av det som kommer frem. Det å leve med angst er uten tvil en kamp. En kamp så går utpå å leve et så mest optimalt og godt liv som mulig. Når angsten tar over hos meg, taper jeg denne kampen. Jeg tapte den kanskje oftere før enn jeg gjør nå. Grunnen til dette er nok fordi jeg til slutt valgte å få profesjonell hjelp. Etter 10 timer, fordelt over et helt år hos samme psykolog, skulle jeg brått stå på "egne bein". Heldigvis for meg følte jeg at jeg hadde fått noe ut av disse 10 timene som gjorde hverdagen lettere. Dette er nå ca. et og 1/2 år siden, og jeg føler fortsatt dette gir meg mye. Tankegangen er endret og kampene jeg kjempet oppstår ikke like ofte, selv om jeg skal ikke lyve å si de aldri gjør det. Dette er, som jeg nevnte over, noe jeg mest sannsynlig aldri kommer til å bli helt kvitt, men det å fokusere på det positive er ekstremt viktig for å holde det hele i sjakk. 

Selv om jeg til slutt valgte å få profesjonell hjelp, ser jeg idag at jeg brukte all for lang tid til å faktisk gjøre det. Mye verdifull tid gikk bort i deprimerende tanker og spekulasjoner som "what if"? Jeg vet jeg har sagt dette før, men jeg sier det igjen: SITTER DU INNE MED NOE DU IKKE HELT KLARER Å FÅ TAK PÅ, SÅ NØL IKKE MED Å SØKE HJELP HOS EKSPERTISE.  Det er det samme om det er hos en psykolog eller f.eks en livsveilder. Det viktigste er at kjemien og forståelsen er tilstede begge parter imellom. Og glem ikke at dette er INGEN nedtur. Du gjør dette for deg, og det viser både styrke og karakter å ta dette store steget. Steget om å få en bedre hverdag. 

 

Linda♥

 • 22.01.2016, 14:48

HELT PERFEKT = SYKT PERFEKT


Det er den 12 dagen jeg er sykemeldt. Jeg sitter her fortsatt i morgenkåpen, slik jeg har gjort siden dag 1. Dag ut og dag inn føler jeg sofaen synker lenger og lenger ned der jeg sitter. Heldigvis er jeg denne gangen såpass oppegående at jeg orker å dusje hver dag og pusle litt her hjemme. Det er nemlig ikke alltid en selvfølge når jeg er sykemeldt, men sånn er livet akkurat nå. Livet kan ikke alltid være "perfekt". 

Med all verdens av tid om dagen har TV'n blitt min beste venn, spesielt TV2 Sumo. Her om dagen kom jeg over den nye serien Sykt perfekt, som startet for litt siden. Serien omhandler 7 jenter og deres hverdag hvor de streber etter noe som jeg vil kalle "det uoppnåelige". I dagens samfunn har norske jenter bedre karakterer enn noensinne, de bruker mindre rus og er mer pliktoppfyllende enn aldri før. Samtidig har aldri jenter slitt mer med prestasjonspress, stress og psykiske plager enn de gjør idag. Dette skremmer meg. 

Serien har fått meg til å tenke på hvordan jeg faktisk ER. Hvordan fremstår jeg for andre? Før hørte jeg titt og ofte at jeg kunne se kald ut, og rett og slett virke bitchy utad. Jeg har aldri sett på meg selv på den måten, og heldigvis er jeg såpass sikker på meg selv at jeg vet jeg ikke er en såkalt bitch. Alle har jo sine dårlige dager, men sånn er det for alle. Det utgjør ikke meg sådan. Idag ser jeg på meg selv som en blid og positiv jente som elsker å være sosial og bli kjent med nye mennesker. Når jeg møter nye mennesker er jeg meg selv, samtidig som jeg liker å vise meg fra min beste side. Ofte går samtalene ut på hva man har oppnådd her i livet. Det har vel aldri skjedd at jeg har introdusert meg som: "Hei, jeg heter Linda og lever med Ulcerøs Collit. Jeg burde faktisk ikke levd idag". Men det er altså den ekte meg. Kanskje heller den jeg ville snakket om, men lar være, for å nettopp vise meg fra min beste side. Den "retusjerte" siden. 

Min jobb er, som kanskje mange av dere vet, Visual Merchandiser, Mote og klær er en del av hverdagen, så jeg kan ikke legge skjul på at jeg liker å ta meg godt ut. Det har igrunn i alle år vært en passion, dette med klær og alt som hører med i den verdenen. Og det følger mye med rart med i den verdenen. Jeg har mer eller mindre blitt avhengig av vippeextention, og vil omtrent ikke vise meg utendørs uten. Neglene skal alltid være freshe og velstelte, noe som faktisk har blitt en hobby. Og når jeg sitter her å skriver dette tenker jeg: HVOR SYKT ER IKKE DET? Til tross for dette må jeg bare si at jeg har et sunt forhold til det hele. Jeg velger å tro at det jeg har vært igjennom på helsefronten har gjort meg såpass trygg på meg selv. Jeg kan gå ut døren uten sminke, og jeg kan dra i butikken i joggebukse uten å være redd for hva mennesker vil tenke om meg. Men alle har det ikke sånn. Den verdenen vi lever i idag har gjort det slik at ikke alle klarer å være seg selv, og bare seg selv, og å rett å slett være fornøyd med det. Er det verden og mennesker som gjør oss syk, eller er det jenter selv som gjør det???

Jeg sitter inne med så mange blandede følelser når det kommer til dette temaet at jeg faktisk sliter med å ordlegge meg og få frem alt sammen. Men en ting er klart for meg, og det er at mange av vi jenter streber etter det helt perfekte. Det sykelige perfekte som gjør at ting går skeis oppe i hodet. Det blir glemt alt det som faktisk betyr noe. De tingene som faktisk er viktigst her i livet, som f.eks det å ha en frisk helse. Det å strebe etter ting som kanskje ikke er oppnåelig er ikke sunt, og det kommer så godt frem i denne serien Sykt perfekt. Virkelig verdt å få med seg mener nå jeg. 

"You were born to be real, not to be perfect"

 

Linda♥

lindahansen

Livet med en kronisk helsetilstand betyr veldig uforutsigbare dager. Her på bloggen vil jeg dele min hverdag og ikke minst mine interesser. For kontakt: hansen.linda88@gmail.com

Search

Bloggdesign

hits