hits
 • 21.12.2017, 17:22

- SLIK UNNGÅR DU STRESS I JULESTRIA


For en stressa person som meg selv skal det ikke mye til før det bikker over. Jobb, vasking, handling, familietid, ja alt skal igrunn sjongleres i disse førjulsdagene. Spør du meg virker det umulig å ikke la seg stresse...

Så lenge jeg kan huske har julen vært en hektisk tid. Jeg har ‘alltid’ jobbet i butikk, og butikkarbeid før jul er veldig krevende. Jeg har i alle år tatt på meg for mye. Jobbet for mye, og har bare bare skullet alt annet i tillegg.

Det siste året har jeg jobbet mye mindre enn jeg noen gang har gjort, med tanke på prosessen jeg er i med gradert uføre søkingen. Iår har jeg derfor sagt til meg selv at førjulsstria(som mange kallet tiden vi er inne i), den skal ikke vinne. Jeg skal ikke la meg stresse, for egentlig har jeg ingen grunn til det. Før den mest hektiske tiden startet hadde jeg derfor gjort meg opp en mening om hvordan ting burde være for meg og min helse. Ulcerøs Collit og stress går nemlig svært dårlig sammen. Og med mindre jobb har jeg følt at jeg har hatt en god mulighet til å prøve noe nytt. En ny rutine rett og slett.

Den nye rutinen har etter min egen mening vært en suksess. Min samboer hevder han ikke har merket noe særlig forskjell på meg generelt, men jeg merker det selv. Hva jeg har gjort er egentlig ganske enkelt. Så jeg tenkte å dele mine 6 beste tips til hvordan en kan stresse ned. Selv om jeg jobber mindre enn mange, mener jeg nemlig at dette kan fungere like bra for alle man alle.

1. Planlegg julegaver i god tid før det verste rushet setter igang. Jeg lovet meg selv å være ferdig med alle gaver før 1. Desember, noe jeg klarte. Dette er veldig lett å faktisk gjennomføre, og så føles det ikke så drastisk for lommeboken som når alt kommer på en gang.

2. Ta dere god tid til å slappe av. Man må ikke nødvendigvis få med seg alle julebord, familiesammenkomster, fester osv. Det er lov å si nei om kroppen sier at nok er nok.

3. Legg inn lette treningsøkter der det skulle passe. Det blir mye god mat og ekstra hygge for de fleste, og litt lett trening hjelper så mye både for det fysiske og psykiske. Det skal gjerne ikke mere til enn en god gå-tur.

4. Pust med magen. Vi nordmenn er generelt ekstremt dårlig til å puste med magen, noe som ikke er bra i det hele tatt. Hvis stress er på vei til å ta helt overhånd, stopp opp i fem minutter og bare pust. Hold på magen og kjenn at den fyller seg med luft og slipp den sakte ut etterpå. Dette er noe jeg faktisk bruker daglig og er ekstremt effektivt.

5. Sov nok. Er nattesøvnen dårlig, så sov heller når trangen er der. Dette er selvfølgelig ikke optimalt, men det er bedre enn å ikke sove i det hele tatt mener nå jeg.

6. Sist men ikke minst senk skuldrene. Skuldre oppe under ørene er absolutt ikke bra for kroppen. Dette skaper spenninger som kan gi langvarig plager i form av muskelspenninger eller låsninger.

Dette er enkle ting å utføre ikke sant?

Til tross for at jeg veldig ofte stresser har dette fungert som bare den. Imorgen er det siste dag på jobb for min del, før julestria er over og julefreden kan snike seg inn i kropp og sjel. Jeg har faktisk mer overskudd igjen, noe som gjør at jeg er litt ekstra klar for julen dette året.

 • 20.12.2017, 20:30

- ET ØNSKE OPPFYLLES


Jul... - Har du noen gang tenkt på hva julen betyr for deg? Sånn innerst inne?

Da jeg var ung var det selvfølgelig gavene under juletreet som var det ‘ultimate klimaks’. Det å pakke opp gave etter gave. Line de opp langs stueveggen i håp om at jeg fikk mer enn min storesøster. Den gang da var jeg utvidende. Uvitende når det kommer til hva julen egentlig betyr. For den betyr jo så mye mer. Både på godt og vondt.

Dessverre er dette en tid som både er elsket og hatet. For julen er ikke bare gaver, god mat, familietid, hjerterom og varme. Denne tiden betyr for så mange ensomhet, vonde minner og det å ikke føle at en strekker til. I voksen alder er dette noe jeg har blitt veldig opptatt av. Det har faktisk skjedd flere julaftener på rad at jeg sittet å følt på hvor heldig jeg er. At hvorfor skal jeg være så heldig når det er så mange som ikke har noe eller noen. Heldigvis har jeg en mor som brenner for å hjelpe mennesker. Mennesker som som ellers i året ikke har det så greit, og som gruer seg ekstra til julen av forskjellige årsaker. Jeg ble fortalt ganske enkelt at jeg måtte glede meg over det jeg hadde - fordi jeg fortjente det, men at jeg fikk gjøre noe. Bidra rett og slett til at andre kanskje kunne få det litt bedre. Dette er nå noen år siden nå, og siden den gang da har jeg alltid passet på å gjøre en god gjerning. En gjerning som for meg ‘koster’ så lite, men som for en annen kan bety så mye.

På det digre juletreet som står på senteret der jeg jobber henger det masse hjerter med ønsker fra barn som gruer seg til jul. De siste årene har jeg donert bort vinterklær, men iår var jeg ikke i tvil da jeg fikk vite hva disse hjertene betydde. Når det største ønske til ei jente på 14-år er sminke, ja da skal hun selvfølgelig få sminke. Jeg smilte i det jeg handlet, betalte og leverte gaven for innsamling. Uten tvil den beste julegaven jeg har kjøpt iår. Noe som hadde vært enda bedre er å få kunne levert gaven selv, men jeg får nøye meg med at et sted her i Fredrikstad så oppfyller jeg et ønske som mest sannsynlig ikke hadde blitt oppfylt hadde det ikke vært for dette røde hjerte og organisasjonen Hjelp oss å hjelpe.

 • 22.06.2017, 20:12

HVEM TROR DU AT DU ER?


- Hei du! Ja, DU. Du som syntes det er helt okej å rakke ned på andre ved å ytre dine meninger og synspunkter en (stor) smule for mye. Hvem tror du at du er? Hvem har gitt deg lov til å gå løs på mennesker på denne måten? Tok du deg bare lov? Du burde skamme deg! Jeg skal si deg en ting: DET ER BARE IKKE OKEJ!

Hver eneste dag mobbes alt for mange mennesker rundt om i verden. Etter at jeg startet å blogge må jeg si jeg har lært at det finnes utallige måter å mobbe på, noe som skremmer meg. Jeg forstår bare ikke, når det foregår så mye annen elendighet akkurat i disse dager, burde ikke det være nok? Nok til å stoppe. Det viser seg dessverre gang på gang at det ikke er det. Jeg ble selv, i ung alder, utsatt for mobbing. Jeg var annerledes. Ett lett offer. Selv om jeg var sterk og kunne svare for meg, hjalp det lite "å ta igjen". Det endte som oftest i tårer på hjemmebane. En dag tok det brått slutt. Jeg føler at jeg har vært en av de heldige som har fått oppleve den enorme lettelsen av å føle seg fri. Fri til å være den jeg er, uten å måtte forsvare meg på noen som helst måte.

Da skuespilleren Ulrikke Falch, i samarbeid med gjengen bak Sunn Fornuft Plakaten, lanserte sin nye kampanje #postitgeriljaen/#postitsquad ble jeg superengasjert. Kanskje du har brått har funnet en postitlapp i prøverommet, eller på et speil på et offentlig toalett? Hele greia er det å skulle løfte hverandre opp med oppmuntrende ord i en verden hvor man konstant føler presset, enten fra mobbere eller andre faktorer som f. eks skjønnhetspress. En ganske genial idè spør du meg. Jeg henger litt etter selve lanseringsdagen av denne kampanjen, men det er noe som heter bedre seint enn aldri. Det er aldri for seint å gi. Imorgen skal prøverommene på jobben min farges i rosa postit. Tenk om jeg kunne hjulpet bare en person til å få en litt bedre dag. Det hadde vært noe det!

Mitt favoritt quote(som jeg har skrevet ned på en av postitlappene) er uten tvil: "Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about. Be kind. ALWAYS! Alt ved denne quoten er så sant. Jeg tror at hvis mennesker hadde akseptert at vi alle er forskjellige, så hadde verden vært et mye bedre sted å leve på. Er dere ikke enige?

 • 04.05.2017, 19:56

- NÅR VONDE MINNER BRINGES FREM


Jeg vet ikke med dere, men klokken 21.40 igår satt jeg spikret foran TV'n. TV2 var kanalen, og Dokument2 var programmet. TV2 har nemlig laget et dokumentar som omhandler livet til crohn-syke Ingrid Anette, noe jeg selvfølgelig måtte få med meg. Jeg har faktisk ventet på dette avsnittet helt siden jeg fikk vite det skulle komme, noe som er en god stund siden.

Jeg hadde på forhånd regnet med en del tårer og det tok ikke lang tid før de kom. Det tok vel omtrent fem minutter. Ordene, tankene og igrunn alt hun deler er noe jeg selv har gått igjennom. Jeg skal ikke si at alt det vi begge har gått igjennom er likt(for det er det absolutt ikke), men likhetene er jo der, så det er nok derfor det hele ble ganske sterkt for min del.

Til tross for vonde minner som ble bragt frem i lyset igjen er jeg glad og ikke minst stolt. Glad for at jeg har fått oppleve en så sterk skildring av hvordan livet med et fucked up tarmsystem kan være(for det trengs mer kunnskap blant mennesker)og stolt over at en så flott dame fronter det hele. Hun er en stor inspirasjon, det er det ingen tvil om.

Fikk dere med dere denne dokumentaren? Hvis ikke anbefaler jeg dere virkelig å få sett den.

Linda❤

 • 14.02.2017, 19:27

HAR IKKE VI LIKE MYE ANSVAR?


Samme dag hvert eneste år florerer det av bilder i alle mulige sosiale medier. Bilder av overlykkelige jenter som priser seg lykkelige over at de har verdens beste kjæreste. Jeg snakker selvfølgelig om Valentinesday.

Hva er det nå som er så spesielt med Valentinesday? Hvorfor virker det som om jenter omtrent "forventer" at gutter skal varte opp denne dagen? Har ikke vi jenter like mye ansvar for å vise gutter den samme oppmerksomheten? Det at gutter skal varte opp er kanskje romantisk og alt det der, men er det ikke litt utdatert? Litt old fashion. Det er selvfølgelig hyggelig å ha en dag som er dedikert i kjærlighetens navn, men det burde jo gå begge veier. Det er sjeldent jeg finner bilder hvor gutter priser seg lykkelige slik vi jenter gjør. Det betyr nødvendigvis ikke at de ikke får oppmerksomheten, men at de heller velger å holde det privat. Jeg håper det....

Til tross for at jeg er stor fan av å "praktisere" helårs-kjærlighet går jeg ut å kjøper en bukett roser og et fint kort til min kjære hver Valentinesday. Og ja, jeg skal være så ærlig å innrømme at jeg faktisk er en av de som priser meg selv lykkelig på sosiale medier over at jeg er heldig som har funnet en så kjekk og snill gutt. Det er rart det der.

Jeg får kanskje ikke noe bilde postet på Facebook eller Instagram hvor han priser seg selv lykkelig, men jeg tar ihvertfall ansvar for at "it takes two to tango", og det føles godt.

Happy Valentinesday alle sammen

Linda❤

 • 06.01.2017, 13:58

- NØKKELEN TIL ET GODT LIV


Jeg sitter her i stillheten. Jeg har nettopp sett to episoder av TV'serien Helene sjekker inn, noe som virkelig fikk tankene mine til å surre. Serien omhandler Helene som sjekker inn på forskjellige institusjoner og får se det hele innenfra. Bak fasaden. Det er kanskje flere av dere som allerede har sett alle episodene?

Livet. Har dere noen gang tenkt over hva livet har å by på? Hvordan ting kanskje ville sett ut om enkelte valg hadde blitt gjort annerledes? Det har ihvertfall jeg, og etter å ha sett de to episodene jeg nå nettopp har sett(Anoreksi og Rus), er jeg glad for valgene jeg har tatt. Jeg har i mange år følt på kroppspresset hvor jeg skulle ønske jeg var noen kilo lettere, og rus var i mine ungdomsår skremmende nært. Heldigvis var det hele tiden noe i meg som sa nei, og som fortsatt sier nei.

Jeg kan vel egentlig si at jeg lot fornuften seiere. Seiere over en nysgjerrighet som absolutt har vært der, men som ikke fikk viljen sin. Jeg tror faktisk at jeg kan takke min egen helse for valgene jeg har tatt. At jeg i ung alder ble kronisk syk, noe som har gjort meg sterk og klartenkt, om dere skjønner hva jeg mener. Jeg har på en måte klart å skille mellom rett og galt fordi kroppen min har gått igjennom det den har gjort. Den fortjente ikke flere belastninger.

Dessverre er det mange mennesker som ikke har klart å motstå fristelser. Fristelsen til rus eller det behovet for å kontrollere sin egen kropp. Det var veldig sterkt for meg å se disse to episodene. Selv om jeg ikke har vært i liknende sko, føler jeg allikevel at jeg kan relatere meg til hvordan de har det. Det høres kanskje merkelig ut, men sånn er det. Jeg kunne tatt helt andre valg her i livet etter alt jeg har vært igjennom. Kanskje et "lettere" valg, rett og slett for å glemme. Rømme bort fra alt det som har vært vondt.

Når alt kommer til alt er det kun en selv som har ansvar for sitt eget liv. Noe som gikk igjen i de to episode jeg nå har sett er at disse menneskene ikke har kjærlighet til seg selv. Det å elske seg selv tror jeg er nøkkelen til et godt liv. Elsker du deg selv?

Linda❤

 • 31.12.2016, 14:10

SÅ VAR DET DEN TIDEN AV ÅRET - IGJEN


- Et år går mot slutten og et nytt ønskes velkommen. Løfter og forsetter blir lagd i håp om at dette året, det skal bli bra.

Så var vi her igjen da. Ved veis ende av nok et år. Jeg ser tilbake på en del utfordringer, men også mange flotte opplevelser og mye glede. Bordet er dekket og kalkunen står i ovnen. Med mange gode venner skal vi feire og glede oss over at året 2017 starter. Uten tvil en fin måte å starte det hele på. Ett nytt år med blanke ark er aldri feil.

Jeg ønsker dere alle et riktig godt nytt år. Måtte det bringe med masse hell og lykke akkurat slik dere fortjener.

Linda❤

 • 27.12.2016, 12:57

EN UVANLIG TAXI-TUR


- Idet vennene mine stiger ut av taxien befinner jeg meg brått i en ensom tilstand. Jeg titter på klokken i det vi kjører videre og ser den nærmer seg 02.00. En utrolig hyggelig 1. juledag oppsummerer jeg med meg selv før en lystig taxisjåfør avbryter tankene mine. Vi prater om alt og ingen ting. Han forteller at han elsker å kjøre taxi og har gjort det i over 20 år. Julehøytiden er en tid han liker spesielt godt, men brått går samtalen over i et helt annet spor. Et mørkere spor.

- Jeg kjørte veldig ofte faste kunder frem til for et par år tilbake. En julaften kveld forandret alt seg etter en telefonsamtale. En gutt jeg brukte å kjøre ofte var i andre enden av telefonrøret. Han gråt. "Mamma og pappa ligger på gulvet og sover. De våkner ikke". Jeg forstod med en gang at noe var galt, og siden jeg allerede var på jobb kjørte jeg direkte til huset der gutten bodde. Synet som møtte meg var forferdelig. En julaften kveld. En feiring med for mye alkohol resulterte i to døddrukkene foreldre og en kjemperedd sønn. Det hele var hjerteskjærende. Jeg tilkalte ambulansen med det samme. Hva som skjedde videre etter det vet jeg ikke. Jeg bestemte meg etter den kvelden for å aldri kjøre faste kunder igjen.

Slik var min uvanlige taxi-tur hjem natt til 2. juledag. Det er nå litt over et døgn siden historien ble fortalt, men jeg klarer liksom ikke gi helt slipp. Den gjorde så sterkt inntrykk på meg. Julen handler om å tilbringe tid med de man er glad i. Kvalitetstid. Dessverre er det så alt for mange som opplever det samme som denne gutten.

Jeg sitter i skrivende stund og lurer på hvor gutten er idag. Har han det bra? Jeg håper det. Hvordan gikk det egentlig med foreldrene hans. Jeg håper det gikk bra. Disse spørsmålene får jeg dessverre aldri svar på.

Linda❤

 • 17.12.2016, 12:26

- STORE KONTRASTER


Lysene er tent, både på juletreet, i lysestakene og i adventsstakene. Jeg sitter her og tenker(noe jeg gjør mye i disse dager). Hvorfor skulle jeg være en av de som har alt jeg trenger og vel så det? Det er dessverre ingen selvfølge i disse dager å ha et trygt og godt hjem og en varm seng å sove i. Jeg føler meg heldig...

Et helt annet sted i verden flykter mennesker fra krig og elendighet. Kontrastene er så store at jeg ikke engang kan forestille meg hvordan de har det. Det er trist at utviklingen blant mennesker i verden ikke har kommet lenger i år snart 2017. Kontrastene er store. Det skulle absolutt ikke vært sånn.

Den tiden vi nå er inne i gjør meg alltid tankefull(noe dere kanskje har merket). Jeg finner det faktisk vanskelig å blogge om "overfladiske" ting, så jeg velger å la være. Jeg trekker meg litt tilbake og så kommer jeg heller sterkere tilbake siden, når jeg føler det blir riktig for meg.

Kontrastene i verden kommer dessverre ikke til å forsvinne med det første, derfor tror jeg det er viktig å stoppe litt opp å kjenne på de tingene her i livet som faktisk betyr noe, og ikke minst sette uendelig pris på det en har.

Linda❤

 • 06.12.2016, 21:00

JUL, BARN, ALKOHOL?


- Jeg tar opp tråden litt der jeg slapp den igår. Alle innleggene jeg leser rundt omkring i disse dager får meg til å tenke, og når jeg tenker føler jeg automatisk for at jeg vil dele. Dele mine tanker med dere. 

Hvert eneste år blir temaet rundt jul, barn og alkohol tatt opp. Et utrolig viktig tema som bør belyses. Det er, som jeg nevnte for dere igår, så utrolig mange mennesker som ikke ser frem imot den tiden vi nå har gått inn i, og alkohol er for veldig mange barn grunnen til dette. 

Julen for meg handler om å spre glede og kjærlighet til de jeg har rundt meg. Kvalitetstid med familien er noe av det som topper min "to do-list" i Desember, så sammenkomster over middager er noe jeg ser veldig frem til. Jeg har selv vokst opp med kontrollert alkoholkonsumering ifra de voksne i slike sammenkomster, noe jeg egentlig aldri har tenkt over at er riktig eller galt før i voksen alder. Jeg har konkludert med meg selv at jeg har vært en av de heldige. Dessverre er det ikke slik for alle barn. Mange opplever ukontrollert konsumering som dessverre leder til både det ene og det andre. Dette er ikke greitDet er så galt på alle måter at jeg vet nesten ikke hvor jeg skal starte. Det at voksne drikke seg regelrett fulle i lag med barn hører ingen sted hjemme, uansett omstendighetene. 


(Bilde lånt av klikk.no)

Nå tenker kanskje noen av dere at jeg fremstår som veldig prippen. At jeg selv ikke har barn, og at jeg egentlig ikke burde uttale meg om saken. "Et glass her og et glass der skader ingen". Det er nok også helt sant. Det skadet ihvertfall ikke meg under min oppvekst, men tenk på de som opplever mye mer enn et par glass. Vi har alle vært barn en gang, og vi kan bare prøve å forestille oss den usikkerheten og ikke minst utryggheten som oppstår i sinnet til ei lita jente eller en liten gutt som opplever et miljø der alkoholkonsumering i mengder er 'normalt'. 

Når alt dette er sagt sitter jeg fortsatt igjen med litt forvirrede tanker. Jeg er ikke imot alkoholkonsumering foran barn så lenge det er 100% kontrollert, men så fort det sklir over til noe ukontrollert er jeg sterkt imot det hele. Er dette dobbelmoralsk av meg?

- Hva mener dere? Og hva slags synspunkter har dere angående dette temaet?

 

Linda♥

 • 05.12.2016, 19:55

TANKEN SOM DUKKER OPP HVERT ÅR


- Alene hjemme blir jeg sittende å kikke rundt. Jeg kikker rundt meg på den julepyntede leiligheten vår, og tenker fy søren så godt jeg har det. Friske blomster på bordet, pyntegjenstander så det holder, et vakkert juletre, adventsstaker i vinduene, levende lys, et fult kjøleskap. Et hjem. Et trygt og godt hjem som min kjære og jeg har skapt sammen. Vi er heldige...

Samtidig som jeg kikker rundt meg dukker den spesielle tanken opp. Tanken jeg får hvert år i førjulstiden og ikke minst på julaften. 'Urettferdighet'...

Det fråtses i mat, selskaper og festligheter feires, gaver kjøpes inn. Ja, det hele blir nesten litt overdådig. En stor del av den norske befolkning vil utad fremstå som perfekte, men baksiden av det hele er mørk. Mye mørkere enn mange av oss vil vedkjenne.

Det finnes så mange mennesker som ikke gleder seg til hverken Desember, advent eller jul. Grunnene er mange og forskjellige. Noen har kanskje ikke råd til å holde tritt med "kjøpepresset", mens andre har kanskje en familie som ikke holder sammen. Det er så trist, og det går faktisk skikkelig inn på meg når jeg leser rundt omkring i media på samme tidspunkt hvert eneste år hvordan mange egentlig har det.

Selv om det hele går veldig inn på meg fortsetter jeg allikevel i samme duren som jeg gjør hvert år. Det høres kanskje rart ut, men jeg føler det er det eneste riktige for meg. Livet mitt kan ikke stoppe opp fordi andre mennesker har det vondt. Heldigvis kan jeg bidra til at ihvertfall noen mennesker får en litt bedre jul. Jeg gir som regel alltid en pengegave til et eller annet veldedig formål. I fjor ga jeg også bort masse varme jakker til trengende. Iår har jeg dessverre ingen jakker å gi bort, men et eller annet skal jeg finne på for gleden jeg får ved å glede andre er uvurdelig.

- Lyset som brenner på stuebordet her ikveld er tent med et ønske om en fredfull og god jul til dere alle. Ta vare på hverandre og vær snille mot hverandre, både kjente og ikke minst ukjente.

Linda❤

 • 05.10.2016, 16:54

- NOE SÅ FORKASTELIG BURDE FÅ STORE KONSEKVENSER!


- Jeg vet nesten ikke hvordan jeg skal starte dette innlegget. Jeg har faktisk gått frem og tilbake med meg selv om jeg i det hele tatt burde skrive noe. Tankene førte meg allikevel i den retningen at jeg vil bruke min ytringsfrihet til å skrive ned akkurat hva jeg mener og føler om temaet som er på "alles" munne om dagen. 

Mannegruppa Ottar er i disse dager i sterk motvind. En motvind jeg av aller høyeste grad forstår med tanke på hvorfor. Igår kom jeg over en screen-shot/bilde av diverse innlegg fra Facebook-siden til Mannegruppa Ottarsom var blitt publisert på min private Facebook. Dette bilde ga meg frysninger på hele kroppen(og er egentlig mye av grunnen til at jeg idag skriver som jeg gjør). Pedofili, incest og nedverdigende linjer var det jeg leste, uten at jeg vil gå mer konkret inn på dette. Jeg ble sittende i sjokk over at menn, helt vanlige menn sitter å skriver slikt for å more seg. Hvor er det gøyale i dette? 

Men noe vanlige menn er de vel egentlig ikke de som er medlem av denne gruppa? Etter å ha surfet litt rundt igår begynner jeg nesten å lure på om de er mentalt forstyrret alle sammen. Retningslinjene er klare når det kommer til publisering av tekster: Ingen pedofili, ingen pornografi, ingen tagging av kvinner. Hva skjedde egentlig med disse retningslinjene? Har de bare fungert som et skalkeskjul. Noe administratorer av gruppen kan henvise til for å hevde sin uskyld. 

Det finnes INGEN uskyld i det som har blitt postet i denne gruppa den siste tiden. Ingen av disse mennene er uskyldige i mine øyne, hverken medlemmer eller administratorer. Det har gått for langt. ALT FOR LANGT! At gruppa fortsatt eksisterer er for meg helt uforståelig. Facebook burde lagt ned hele greia for lenge siden. 

Jeg avrunder innlegget med å kalle det hele FORKASTELIG, og at det faktisk burde følge med store konsekvenser for slik oppførsel. 

 

Linda♦

 • 29.09.2016, 17:16

JEG HAR BLITT BITT AV BASILLEN!


For litt siden fikk jeg en anbefaling av ei venninne om å laste ned en app. Appen hadde jeg allerede hørt og lest om, men ikke helt følt nødvendigheten for å laste ned. Denne venninnen trigget nysgjerrigheten min, så her om dagen hoppet jeg i det. 

Appen jeg snakker om er selvfølgelig salgsappen 'tise som Jenny Skavlan har vært med på å utvikle. Dere har kanskje hørt om den? Hele greia går jo ut på gjenbruk, noe som Skavlan er stor fan av. Selv er jeg også stor fan av dette, og etter jeg som sagt hoppet i det, har jeg blitt bitt av basillen. " 'Tise-basillen". 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- Gjenbrukstrenden er fortsatt på vei opp i Norge, men vi kvitter oss fortsatt med hele 13 kilo tekstiler i året per innbygger, noe som Tise ønsker å få inn i gjenbrukssirkelen i stedet. (Skrevet på jennyskavlan.com)

Jeg heier på Jenny og hennes team, og syns det er et flott tiltak de har satt igang. Som dere ser på bildene har jeg lagt ut en del items jeg selger som veldig gjerne ønsker seg nye eiere. Har du en account på 'tise? Klikk deg inn da vel, å se om du finner noe interessant. Mitt brukernavn er som dere ser @lindahanseen.

 

Linda♥

 • 29.08.2016, 19:03

- BILDEPUBLISERING I DET OFFENTLIGE AV BARN?


Etter baby-innlegget jeg postet igår, fikk jeg idag en kommentar jeg har avventet med å legge ut offentlig. Grunnen til dette er fordi den faktisk gjorde meg litt tankefull. Kommentaren lyder:

Du kunne følge ditt eget råd, og tenke deg om to ganger før du trykker publiser på et innlegg med bilder av et nyfødt barn som IKKE har valgt å være en profilert person, og slettes ikke kan samtykke til å bli brettet ut på Internett.​ 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tankene har surret i hele dag på hva faktisk jeg syns om dette med å publisere bilder av barn i det offentlige. Jeg har vel egentlig kommet frem til at det er ganske vanskelig for meg å svare på dette siden jeg selv ikke har barn. Det eneste jeg kan gjøre er å forestille meg hva jeg ville gjort, og siden jeg har valgt å blottlegge meg selv helt når det kommer til både helse og tanker, så heller jeg nok mot at jeg faktisk ville delt bilder av mitt barn også. La meg bare tilføye her at det er stor forskjell på hva slags bilder jeg ville publisert. Jeg ville for eksempel ALDRI valgt å dele lettkledd- eller nakenbilder.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så ja, dette er nok min mening om saken, men jeg har også kommet frem til at jeg har en mening til. Det å publisere bilder i det offentlige av barn mener jeg får være opp til hver og enkelt forelder. Som kommentaren lød om at nyfødte og små barn ikke får mulighet til å samtykke. Det er igrunn sant, men igjen så er det opp til hver og enkelt. Det finnes ingen lov som sier at dette ikke er lov(så vidt jeg vet).

Det å publisere bilder i stolthetens time ser jeg ingen grunn til at er farlig. Noe som derimot skremmer meg er mennesker som sprer edder og galle, og rett og slett ser alt i sort hvitt. La nå mennesker få velge hva de selv ønsker for sine småbarn, og når barna blir gamle nok til å si ifra hva de ønsker selv, noe de garantert kommer til å gjøre, så må man respektere deres valg enten det er det ene eller det andre. 

- HVA MENER DERE OM DETTE TEMAET? ER JEG HELT PÅ JORDE? LEGG GJERNE IGJEN EN KOMMENTAR.

 

Linda♥

 • 15.08.2016, 21:12

"FY FADER SOM DU SER UT" !


- " Fy fader som du ser ut! Du ser ut som en gutt. Tårene presser på"....

Disse tankene surret igjennom hode mitt lørdag morgen når jeg så meg selv i speilet før jeg skulle møte jentene for spa turen vår. På fredag fjernet jeg nemlig vippe extensionsen min, rett og slett fordi jeg måtte. Jeg kan ikke huske sist jeg har hatt et skikkelig opphold på denne luksusen(som jeg velger å kalle det). Dessverre så er det på tide å klare seg en stund uten nå. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ordet skjønnhet er på munne til så mange jenter i disse dager. Jeg skal ærlig innrømme at jeg selv har blitt bitt av denne basillen. For det er nesten det jeg vil kalle det. Jenter over hele verden streber etter det perfekte utseende, og jeg har konkludert med at jeg selv leter etter det som er perfekt for meg. Idag morges limte jeg på punktvipper og slettet håret før jeg dro på jobb. Jeg har også skaffet meg en ny leppestift. Alt dette bare for å føle meg bedre. Tanken som "herregud Linda! Hvem bryr seg egentlig?" dukker opp(noe som har skjedd mer en en gang). Jeg konkluderer med det samme hver gang, og det er at jeg bryr meg. Fordi jeg vil føle meg bra. Hvis det er slik det er for mange jenter, er det da så galt å lete etter det perfekte så lenge man føler seg bra med seg selv?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå sitter det nok noen der ute som tenker at jeg glemmer de som drar dette til det ekstreme, noe jeg selvfølgelig ikke gjør. Dette er noe jeg syns er utrolig trist, men dessverre så lite jeg får gjort noe med. Innimellom så må man tenke på seg selv. Jeg vil ikke gå rundt å føle meg fæl bare fordi noen mener at det naturlige er det som må til for å være et godt forebilde. Jeg kommer aldri til å slutte å ta vare på utseende mitt, uansett hva noen måtte mene. 

- Hva slags tanker har dere rundt dette temaet? Ønsker saklige kommentarer her.

 

Linda♥

 • 03.08.2016, 15:54

DEN FREMTIDIGE MAMMA'N I MEG RASTE!


Situasjonen fant sted da vi var i Crotia. Altså ferien vi nettopp har vært på.

-Vi skulle spise lunch, og selvfølgelig valgte vi klokkeslettet da hele Podgora by skulle lunche. Etter litt leting fant vi et bord på en restaurant og dumpet oss ned svette og kjempesultne. Bak oss satt en norsk familie på fem. Mamma, pappa og tre små barn. Jeg vet ikke med dere, men når jeg møter nordmenn i utlandet så blir jeg ekstra nysgjerrig. Jeg lurer på hva de snakker om og hvordan de har det. Familien pratet om løst og fast noen minutter før de begynte å sjekke ut menyen. Før dette hadde jeg faktisk koblet ut samtalen demmes, men det var noe som fanget min oppmerksomhet igjen. Det ene barnet i familien, ei jente på kanskje 7 år, fortalte sin mor at hun ikke ville ha brus, for det var usunt. Moren sa seg enig i at det var usunt, så jenta fikk det som hun ville. Moren la deretter til at hun heller ikke ville ha brus, isåfall så måtte restauranten ha noe sukkerfritt å tilby. MEN det stoppet ikke der. Valget av drikke var avgjort, så brått begynte de alle sammen å snakke om hva som burde spises og drikkes, og ikke. Moren og faren ga ivrig råd til sine tre små. Og da mener jeg små, for jenta på 7 år var eldst. Samtalen om dette temaet fortsatte, og til slutt ble jeg så kvalm at jeg bare måtte tvinge tankene og hørselen bort og over på noe annet. Den fremtidige mamma'n i meg raste der jeg satt. Jeg var så langt ifra å bryte inn. Når ble egentlig dette normalt?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja, for når ble egentlig dette normalt? Jeg tenker tilbake til da jeg var liten. Da jeg fikk beskjed om at brus og godteri kun var lov i helgene. Utover dette så fantes det ingen preken om kalorier osv. slik denne familien hadde en samtale om. Det er neimen ikke rart at mange barn i dagens samfunn sliter med feil forhold til mat og forvrengte kroppsbilder. Vi klager på modeller og sykelige tynne forebilder av alle mulige slag, men jeg tror det er på tide å gå litt i seg selv. Som en fremtidig mor vet jeg ihvertfall hva jeg kommer til å gjøre. Og det blir absolutt ikke i nærheten av hva disse to foreldrene gjorde. 

 

Linda♥

 • 06.06.2016, 17:49

SLITER DU MED SOLEKSEM???


Har du vært like dum som meg i yngre alder? Hvor du har brukt alt for lav solfaktor og diverse oljer av alle mulige slag? 

Jeg vet ikke med deg, men jeg har ihvertfall begynt å få igjen for dette nå tror jeg. Huden forandrer seg uansett med årene, noe jeg dessverre har begynt å kjenne på i form av soleksem. Denne type eksem er ikke farlig. Det er rett og slett hudens måte å si ifra på at den har fått nok sol, men også for veldig mange at det er uvant at den får sol. 

Soleksem i ansiktet var nytt for meg da det brått dukket opp ifjor, så iår har jeg vært på leting etter en solkrem til ansiktet som virkelig fungerer. Garnier har for sommeren 2016 kommet med en helt ny krem for ansiktet , noe jeg selvfølgelig måtte teste ut. Helga som gikk var solfylt, og allerede på fredagen fikk jeg testet effekten av denne nyheten. Resultatet var overraskende. Null eksem og null kløe. Helt utrolig! Jeg var helt sikker på at jeg måtte betale dyre summer for en type som faktisk skulle være effektiv, men der tok jeg grundig feil. Null soleksem og billig i pris(149,. ordinært). Det kan ikke bli bedre det. Hihi! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Som du ser har jeg også gått til innkjøp av en solkrem til resten av kroppen også. Her falt valget på solfaktor 20. Høy faktor tenker du kanskje, men svaret er NEI! Det er superviktig å smøre inn kroppen med tanke på å forebygge mot hudkreft. Det tar kanskje litt lenger tid å bli brun, men rask brun vs. en eventuell hudkrefttype?? Jeg mener valget er lett. 

- Take care of your skin, and you take care of your life

 

Linda♥

 • 27.05.2016, 11:45

JEG FALT LITT UT FRA OMVERDEN


På onsdag befant jeg meg i situasjonen av å ikke ha noen nye episoder av en hvilken som helst serie å se på. Det er noe av det verste jeg vet. Ja, jeg er en liten streaming slave. Etter litt leting etter nye serier kom jeg på at jeg lenge har skullet begynt på den norske suksesserien SKAM, så jeg fant raskt frem sesong 1, episode 1, og snurret film. En episode ble til to, tre osv. Dere skjønner greia. Jeg falt litt ut fra omverden jeg. Haha! Bare spør min samboer. Jeg ble hekta etter bare ett par episoder og nå en og en halv dag seinere har jeg sett alle episodene. Hvorfor har jeg ikke startet på denne serien før?

Når jeg våknet idag gledet jeg meg til å lage en skikkelig god frokost, for og så sette meg godt til rette å se på den siste publiserte episoden. Er det flaut å si at tårene kom? Det gjorde de ihvertfall. Kjenner meg så godt igjen i all dramaet. Det er nok derfor serien fenger så mange som den gjør å tenker jeg. Det at mennesker rett og slett kan relatere seg med alt som skjer. Alle har vært der en gang. Jeg kan ihvertfall offisielt innrømme at jeg er bitt av SKAM-basillen, og timene går ikke fort nok til den nye episoden publiseres ikveld. Flere som skal se ikveld regner jeg med? Jeg heier på team Noora + William. Det må bare ordne seg!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå må jeg bare smøre meg med tålmodighet frem til ikveld. Imens har jeg noen ærend som må gjøres før vi drar til Sverige på harry-handling. Ønsker dere en fin start på helgen. 

 

Linda♥

 • 17.05.2016, 21:19

EN FANTASTISK DAG


Gratulerer med dagen alle sammen! Håper dere har hatt en super feiring? Her har det gått i et siden morningen, og da mener jeg virkelig i et. Jeg klarte selvfølgelig å starte dagen med å forsove meg, noe som er så ikke allright når man skal ha huset fult av frokostgjester. Heldigvis gjorde vi oss ferdige med det meste igår, så jeg slapp å falle alt for langt bakpå i tidsskjemaet. 

Snittene ble en hit blant sultne frokostgjester før ferden gikk videre til Fredrikstad sentrum for å se på det årlige 17.Mai toget. Jeg er en gammel drilljente, og elsker korps og alt som hører med. Det er faktisk ikke så alt for lenge siden jeg ga meg, noe jeg kjenner skjærer litt i hjertet på en dag som denne. Det er noe eget å ta på seg en nystrøken drilluniform på 17.Mai, men denne epoken måtte jeg bare innse at var forbi til slutt. Da toget var over forflyttet min kjære og jeg oss til en restaurant i sentrum. Vi har nemlig en årlig tradisjon med min side av familien hvor vi treffes til mat og hygge. Kvalitetstid med familien er alltid koselig, og ekstra gøy er det etter vårt vakre tantebarn kom til verden. Verdens vakreste gutt som vokser så alt for fort.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Som dere ser har solen skint her i Fredrikstad idag. Et fantastisk vær til en mer fantastisk dag fylt med latter, venner, familie og god mat og drikke. Jeg rakk dessverre ikke ta så mange bilder fra frokosten, men men... Disse 3 er bedre enn ingen ting. Det å være vertinne er ingen lek, og da må det meste av alt annet vike. Hihi! Regner med flere kjenner seg igjen i dette? 

Nå ligger vi som slakt på sofaen begge to. Bunad og dress er hengt bort for denne gang, nå er det joggings som gjelder. Ønsker dere en fin kveld videre enten dere feirer hardt fortsatt eller slapper av slik som oss. 

 

Linda♥

 • 16.05.2016, 21:56

BUNADER OG DESIGNERVESKER


God 2. Pinsedag dere. Håper dere har hatt en strålende fridag så langt? Her har det gått i ett siden vi stod opp til sånn ca. nå. Imorgen venter vi 20 festglade mennesker til champagnefrokost, og da sier det seg selv at det er litt å gjøre på forhånd. Snitter er smurt, fruktfat er laget, champagnen ligger til kjøling og alt av vask og pynt er unnagjort. Med god samvittighet skal jeg nå senke skuldrene i noen timer før det blir tidlig kvelden. 

Over til noe helt annet. Jeg har lest en del innlegg de siste dagene om fortvilede jenter som jager seg opp med tanke på morgendagens antrekk. Dette syns jeg er ufattelig trist. Nasjonaldagen er en dag det utvilsomt blir brukt alt for store summer på nye antrekk. Jeg forstår godt at man vil pynte seg for en slik anledning, men å gråte og skulle stenge seg inne fordi man ikke føler man har noe å ha på seg, gjør at jeg rett og slett får vondt inni meg. Denne dagen betyr så mye mer enn et antrekk. Hvor kommer det presset fra om at alt skal være så perfekt? Det er vel dessverre vi som skaper det selv tror jeg. Mitt antrekk for morgendagen har vært klart lenge. Jeg føler meg heldig som har en bunad, da jeg virkelig ikke ser på dette som en selvfølge. Bunad er kjempedyrt, noe jeg forstår ikke alle kan ta seg råd til. Ifjor leste jeg et innlegg skrevet av en viss moteekspert som slaktet designervesker som tilbehør til bunad. Dette er det dummeste jeg har lest. Jeg nevner det igjen: det er nok dessverre oss selv som skaper presset etter det perfekte. Jeg skal ihvertfall ta på bunaden med min nye veske som tilbehør med god samvittighet. Bunad, jeans, kjole eller dress, kle dere i hva dere enn måtte ønske, det som får dere til å føle dere fine. Feire dagen slik dere fortjener og feire den uten å måtte tenke så mye på hva dere går ikledd. Det er på tide å drite litt i hva andre syns og mener! Vær dere selv, det er mer enn bra nok♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ønsker dere alle en fin kveld videre. Nå er det TV'n og sofaen som gjelder her resten av kvelden. Vi blogges imorgen kveld igjen, for dagen kommer garantert til å gå i ett. 

 

Linda♥

lindahansen

Livet med en kronisk helsetilstand betyr veldig uforutsigbare dager. Her på bloggen vil jeg dele min hverdag og ikke minst mine interesser. For kontakt: hansen.linda88@gmail.com

Search

Bloggdesign