• 27.06.2017, 20:45

UT Å REISE MED ULCERØS COLLIT?


Da var den tiden på året her igjen. Den store reise-perioden er over oss, og for de som lever med en trøblete mage kan utenlandsferie og fremmede bakterier være med på å ødelegge noe som ellers kunne vært så herlig og flott.

Etter at jeg fikk dannet bekkenreservoar var jeg ganske spent på hvordan det hele ville fungere i det store utland. Før min første utenlandsreise ble jeg tipset om noe som jeg er 100% sikker på har gjort at jeg aldri har hatt trøblete mage når jeg har vært ute på reise. Skulle jeg blitt akutt syk pga. fremmede bakterier hadde sykehus vært den eneste alternativet da et liv med bare tynntarm gjør at jeg er ganske så tom i magen generelt. Dehydrering kommer veldig raskt med andre ord. Tenkte å dele mitt tips videre til dere idag. Sharing is caring heter det jo. Hihi!

På bilde over ser dere tre forskjellige pilleglass med ekstra tarmbakterier, eller melkesyrebakterier som dere kanskje er kjent med. Melkesyrebakterier hjelper til å ruste magen mot ukjente bakterier fra både mat og andre ting. Ja, den hjelper rett og slett hele kroppen med å stå sterkere imot alt det ukjente. Jeg har f.eks. blitt frarådet å spise is og grønnsaker når jeg er på reise. Jeg har våget meg utpå tynn is og prøvd, og heldigvis har dette aldri vært noe problem. Jeg er ganske overbevist om at disse pillene har noe med dette å gjøre, og det gjør meg sjeleglad at jeg faktisk kan spise disse matvarene som jeg ellers er så glad i her hjemme.

Det finnes utallige forskjellige merker når det kommer til piller med ekstra melkesyrebakterier. Den mest kjente er nok IDO-form. IDO-form inneholder faktisk ganske lite melkesyrebakterier, så om du vet at magen er ekstra ømfintlig, vil jeg anbefale deg en tur til helsekosten hvor de har et bredt utvalg. Bio-Acidophilus er vel den typen jeg har funnet på markedet som inneholder mest melkesyrebakterier. Tett innpå den kommer PROBIOTIKA. Pris å dømme og effekt har jeg faktisk de siste årene gått for sistnevnte, heldigvis uten problem. Skulle du være så uheldig å glemme og kjøpe her hjemme før avreise, så fortvil ikke. Vitality Synbiotic Premium fungerer også. Jeg fikk fatt på dette merket i Croatia, så jeg må ærlig innrømme at jeg er usikker på om det finnes i andre land. Uansett, så finnes det garantert andre alternativer.

Jeg håper dere lærte noe nytt? Jeg vet jeg har nevnt dette tidligere, men brått så titter det innom noen som ikke var klar over dette, og da er hensikten oppnådd. Og forresten! Disse tablettene kan brukes av de med normalt tarmsystem lik som de som ikke har det. Feriemage kan slå ut hvem som helst, så hvorfor ikke være litt føre var? Et ekstra tips: start en uke før avreise. Så er du garantert på den sikre siden.

  • 26.06.2017, 21:25

NAVERE TRENGER OGSÅ FERIE!


Mandagen er snart over. Jeg er igang med siste innspurt før jeg tar to uker ferie, noe som rett og slett skal bli magisk. Jeg har ikke lagt skjul på at den siste tiden har vært tung, for det å få alt slik man ønsker når det kommer til NAV og arbeidsplass krever tid, en stor klype med tålmodighet og selvfølgelig en dæsj med tårer.

Jeg ser tilbake på perioden fra nyttår og frem til nå, og tenker jeg er glad jeg har klart å holde meg "frisk". Frisk i den forstand at magen har klart seg. Stress er en skikkelig nei-faktor og jeg har mildt sagt vært stresset både i kropp og til sinns. Jeg vet jo aldri på forhånd,når tunge ting oppstår, hvordan magen vil reagere. Så det å se at den fortsatt fungerer som den skal er utrolig deilig. Sett bort ifra dette skal jeg ærlig innrømme at jeg er en smule sliten nå. Brylluper, utdrikningslag, sammenkomster, litt mer jobb og ikke minst sommer(når man gjerne vil være med på alt) fungerer ikke så mye lenger nå merker jeg. Jeg føler meg litt utladet, men det er jo typisk det når ting stabiliserer seg, og livet på en måte skal starte å gå sin gang igjen. Og i tillegg da at det har skjedd mye sosialt de siste ukene, så smaker ferie-karamellen ekstra godt.

Ut ifra alt dette er det ingen tvil om at denne "NAVEREN" trenger ferie, og jeg vet det er mange flere der ute som sitter i samme båt som meg. Nyt ferien sier jeg til dere. Dere har fortjent det! For det å sjonglere en vanskelig helsesituasjon med NAV, jobb og hverdagsliv er jammen ikke bare bare. Som jeg har sagt før: "En ska væra frisk for å være syk".

  • 22.06.2017, 20:12

HVEM TROR DU AT DU ER?


- Hei du! Ja, DU. Du som syntes det er helt okej å rakke ned på andre ved å ytre dine meninger og synspunkter en (stor) smule for mye. Hvem tror du at du er? Hvem har gitt deg lov til å gå løs på mennesker på denne måten? Tok du deg bare lov? Du burde skamme deg! Jeg skal si deg en ting: DET ER BARE IKKE OKEJ!

Hver eneste dag mobbes alt for mange mennesker rundt om i verden. Etter at jeg startet å blogge må jeg si jeg har lært at det finnes utallige måter å mobbe på, noe som skremmer meg. Jeg forstår bare ikke, når det foregår så mye annen elendighet akkurat i disse dager, burde ikke det være nok? Nok til å stoppe. Det viser seg dessverre gang på gang at det ikke er det. Jeg ble selv, i ung alder, utsatt for mobbing. Jeg var annerledes. Ett lett offer. Selv om jeg var sterk og kunne svare for meg, hjalp det lite "å ta igjen". Det endte som oftest i tårer på hjemmebane. En dag tok det brått slutt. Jeg føler at jeg har vært en av de heldige som har fått oppleve den enorme lettelsen av å føle seg fri. Fri til å være den jeg er, uten å måtte forsvare meg på noen som helst måte.

Da skuespilleren Ulrikke Falch, i samarbeid med gjengen bak Sunn Fornuft Plakaten, lanserte sin nye kampanje #postitgeriljaen/#postitsquad ble jeg superengasjert. Kanskje du har brått har funnet en postitlapp i prøverommet, eller på et speil på et offentlig toalett? Hele greia er det å skulle løfte hverandre opp med oppmuntrende ord i en verden hvor man konstant føler presset, enten fra mobbere eller andre faktorer som f. eks skjønnhetspress. En ganske genial idè spør du meg. Jeg henger litt etter selve lanseringsdagen av denne kampanjen, men det er noe som heter bedre seint enn aldri. Det er aldri for seint å gi. Imorgen skal prøverommene på jobben min farges i rosa postit. Tenk om jeg kunne hjulpet bare en person til å få en litt bedre dag. Det hadde vært noe det!

Mitt favoritt quote(som jeg har skrevet ned på en av postitlappene) er uten tvil: "Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about. Be kind. ALWAYS! Alt ved denne quoten er så sant. Jeg tror at hvis mennesker hadde akseptert at vi alle er forskjellige, så hadde verden vært et mye bedre sted å leve på. Er dere ikke enige?

  • 21.06.2017, 19:17

- JEG KAN IKKE HUSKE SIST


God lille lørdag dere! Jeg håper dagen deres har vært fin så langt? Her har den gått i ett siden morningen med jobb og ærender. Nå sitter jeg godt plantet i sofaen etter en bedre middag. Kyllingsalat! Flere som har cravings på det om dagen? Jeg vet ikke om det er sommeren som gjør det? Det er faktisk andre gangen denne uken hvor jeg spiser dette, og jeg er fortsatt ikke lei. Hihi!

Men over til noe helt annet. For igår hadde jeg den beste dagen på så lenge jeg kan huske. Jeg hadde fri, ingen spesielle plager noen sted i kroppen(noe som skjer ganske sjeldent), jeg fikk trent en bra økt og sist men ikke minst så hadde jeg/vi en fantastisk dagstur til leiligheten til moren av venninne som ligger helt nede ved vannet på Kråkerøy. Min bleke kropp fikk endelig slikket sårt etterlengtet sol på et flott sted sammen med gode venner. Heia D-vitamin! Og takk for gode venner og fine minner.

Jeg har ikke hatt den store sommerfølelsen hittil iår, men etter igår kan jeg endelig si "Hei sommer! Du er amazing!" Jeg gleder meg til fortsettelsen. Og tenk dere, det er bare 15 dager til vi reiser til Miami. Jeg er så spent at jeg klarer nesten ikke vente.

  • 19.06.2017, 19:04

- FOR EN DAG!


Det er mandag, og helgen er over for denne gang, igjen... Jeg får aldri helt bestemt meg når det kommer til dette med å føle på om det er flest hverdager eller helger, men jeg tror jeg lander på at det føles ganske likt. Enda godt er det, for da går ting sin gang tenker jeg.

På lørdag tittet jeg innom hvor jeg fortalte dere at jeg skulle på festival her i Fredrikstad. Idyll Festivalen. Ifjor gikk jeg glipp av denne folkefesten, noe jeg ikke kunne la skje iår. En nøye planlagt dag, solen som skinte og ikke minst godt selskap gjorde det hele perfekt. For en dag sier jeg bare. Neste år utvides festivalen med en dag til, både fredag og lørdag, og jeg gleder meg allerede. Hihi! Jeg er veldig spent på neste års line up av artister. Siden de allerede vet at de skal utvide med en dag ekstra regner jeg med det ikke drøyer så lenge før de første artistnavnene slippes.

Litt bilder hjemmefra var det som ble tatt. Siden jeg ganske nylig måtte skaffe ny linse pga. "fotoshoot-uhell" lot jeg kamera bli igjen hjemme. Jeg fant ut at det var like greit. Greit flaut om jeg brått måtte ringt forsikringen igjen. Innimellom er det best å være føre var.

Jeg håper dere har hatt en fin helg? Som sagt, det er en ny uke. Måtte den bli fin for dere alle.

  • 17.06.2017, 10:57

FESTIVAL-READY!


God lørdag fra solfylte Fredrikstad. Jeg håper dere har hatt en fin morgen? Selv våknet jeg spent og ivrig etter det som er i vente denne dagen. Jeg har nemlig gledet meg en lang lang stund, og at sola skinner fra skyfri himmel setter liksom prikken over i'n.

Som tittelen på innlegget røper er jeg festival-klar. Årets Idyll-festival starter om bare noen timer, og jeg klarer nesten ikke vente. Vi blir en god gjeng som skal kose oss fra dag til natt, men innen den tid er det selvfølgelig oppladning som gjelder. Dagens antrekk er nøye planlagt fra lang tid tilbake, slik at jeg faktisk kan bruke tid på å roe ned. Det er igrunn veldig viktig for ei som meg. Tenkte vise dere antrekket faktisk. Jeg gjorde litt sommer-innkjøp for en stund tilbake som passer perfekt til idag. Gleder meg spesielt til å ta i bruk offshoulder blusen.

Er den ikke bare så søt? Jeg elsker den ihvertfall. Litt uvant med alle fargene, men jeg tenkte å være litt vågal idag. Det er jo ikke så ofte jeg er på festival. Hihi!

Har dere noen gøyale planer for dagen? Uansett hva, jeg ønsker dere alle en strålende lørdag.

  • 15.06.2017, 18:47

- JEG TRODDE DET VAR UMULIG...


Helt siden avgjørelsen ble tatt om å søke på AAP, har jeg stresset med både det ene og det andre. Noe som spesielt har opptatt mine tanker er hvordan økonomien kom til å bli seende ut. Det er ikke noe å legge skjul på at AAP lønner seg ganske dårlig økonomisk, men når man er i en slik situasjon som meg, så må man bare ta sats, hoppe og prøve å gjøre det beste ut av det hele.

Etter drøyt to måneder innenfor denne ordningen begynner jeg endelig å få en oversikt over hvordan ting blir seende ut økonomisk, noe som kjennes utrolig deilig. Jeg fikk meg en stor overraskelse da jeg faktisk fikk innvilget å beholde AAP-pengene mens vi er på ferie i utlandet, noe jeg aldri trodde kom til å skje. Jeg trodde faktisk dette var umulig. Jeg søkte rett og slett bare for å ha gjort det, så dere kan tro jeg ble glad når det i brevet stod innvilget. Det har nemlig stresset meg ekstra dette med ferie og mindre penger. Jeg vet at penger ikke er alt her i livet, men man trenger ALLE ferie(uansett hva slags situasjon man er oppe i) og med mindre penger kunne dette brått blitt umulig.

Jeg føler meg heldig som faktisk kan smile og endelig se frem imot ferie nå. At jeg faktisk slipper å måtte tenke på hvordan, hva om osv. For det hadde jeg gjort om ikke jeg fikk innvilget søknaden. Vi er to og et team samboeren min og jeg, men jeg liker å kunne bidra med mitt og det føler jeg at jeg kan nå. En bedre følelse enn det skal man lete lenge etter.

- Går du på AAP og er tvil om du skal søke slik jeg var. Ikke tvil, bare gjør det. Du får ihvertfall ikke noen innvilget søknad ved å ikke søke.

  • 13.06.2017, 12:38

- EN HYGGELIG OVERRASKELSE


And I'm back! Kjære vene sier jeg bare... Forrige uke forsvant i feber, lite søvn og svette- og frysetokter. Jeg fatter ikke hva som har skjedd med kroppen min dette året. Jeg kan nemlig ikke huske sist jeg har hatt feber, men iår har jeg allerede hatt den to ganger. Huff! Så nå håper jeg at jeg er ferdig med dette for iår, for sånt tull har jeg virkelig ikke tid til.

Men over til noe helt annet. Mens jeg lå her i sofaen(og syntes en smule synd på meg selv) dukket det opp en e-mail fra selveste RICHMOND&FINCH. For dere som ikke kjenner til dette navnet så er de ganske kjente når det kommer til mobile cases. De ønsket seg gjerne et samarbeid med meg, noe de ikke trengte ønske seg to ganger. Mobilen min trengte sårt en oppgradering og jeg har for lenge sidene lagt min elsk på deres cases, så dette kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt. Snakk om en hyggelig overraskelse.

To cases lå i postkassen når jeg kom hjem fra jobb igår, og de er så fine. Case nummer to viser jeg dere litt seinere. Denne marble casen skal få sole seg litt alene i glansen først. Hihi!

Jeg håper dere har det bra om dagen? Selv virker det som formen er på vei tilbake igjen, noe som kjennes veldig godt ut. Nå må jeg kaste meg i valsen før kveldsjobb. Dette blir min første uke hvor jeg skal jobbe man-tirs-ons-fre. Så det blir spennende. Jeg ønsker dere en strålende dag videre her fra solfylte Fredrikstad.

  • 05.06.2017, 17:57

ULCERØS COLLIT + FEST = ?


Som de fleste av dere sikkert har fått med dere har de siste ukene vært superhektiske. Ikke nok med alt NAV-styr så har det i tillegg vært starten på den store bryllupssesongen. Årets bryllupssesong. For de aller fleste betyr dette bare gøy og hygge, og at den hektiske hverdagen kan legges bort. For en kroniker betyr det nøye planlegging og en god dose med "restitusjon".

Jeg har vært ganske spent hvordan kroppen min kom til å takle denne tiden jeg nå har vært igjennom. Jeg har nettopp lagt bak meg fire lørdager med fest, noe min kropp absolutt ikke er vant til lenger. Det har vært fire flotte lørdager med både utdrikningslag og brylluper, men det er bra nå kjenner jeg. Er det lov til å si det?

Slike feiringer består som regel av et kraftig alkoholinntak, men de siste årene har jeg ikke orket tanken på å ligge flere dager i etterkant fyllesyk. Jeg er derfor flink til å kose meg med måte, men det betyr selvfølgelig ikke at jeg ikke blir sliten. Slike festligheter krever at man er 100% til stede fra morgen til kveld, og det er igrunn det som gjør meg mest sliten. Jeg låner på en måte krefter fra neste dag, noe som absolutt ikke lønner seg i lengden.

Siste bryllup for iår går av stabelen første helgen i juli, så jeg har heldigvis noen uker å komme meg på før neste feiring. Jeg vil jo være så opplagt som mulig, så det er bare å X fingrene for det.

Som dere skjønner kunne det ikke passet bedre med en ekstra fridag for denne jenta. Faktisk har jeg fri imorgen også, men da står psykolog og kiropraktor på agendaen så da er det liksom tilbake til hverdagen igjen. Jeg håper dere alle har hatt en fin pinse? Nyt det som er igjen av den.

  • 04.06.2017, 19:06

- DEN STORE DAGEN


Min kjære og jeg har lagt nok en bryllupsfeiring bak oss. Vi sitter igjen med mange flotte minner etter gårsdagens feiring. Gøy og hygge med masse gode venner kan man leve lenge på. Det er det ingen tvil om.

Paret som ga hverandre sitt ja igår er et nært vennepar av oss, så dere kan tro vi har gledet oss til å skulle ta del i deres store dag. En stund der så det ut som hele bryllupet måtte utsettes på ubestemt tid på grunn av deres lille mirakel som kom til verden for bare noen måneder siden, men sånn ble det ikke. For noen mennesker sier jeg bare. Nybakte foreldre for første gang og det å klare å arrangere en så flott bryllupsfeiring er for meg helt utrolig. For flott var det. Alt sammen. Fra start til slutt.

Det er ikke vanskelig å se at vi koste oss ihjel ihvertfall. "Et bilde sier mer enn tusen ord" sies det, og det kan jeg absolutt si meg enig i. Jeg er så glad for at vi fikk ta del i denne feiringen.

- Dere skal nå starte på et nytt kapittel i livet deres vakre Martine og Stian. Måtte dere møte bare hell og lykke på deres vei. Det fortjener dere

  • 01.06.2017, 19:34

JEG, UNG UFØR?


Allerede i en alder av 7 år fikk jeg diagnosen Ulcerøs Collit. Før jeg fylte 10 skulle min verdens snues på hode. To store operasjoner ventet. Først utlagt tarm, deretter bekkenreservoar hvor hele tykktarmen og endetarmen måtte fjernes. For å toppe det hele fikk jeg alvorlig tarmslyng og måtte opereres igjen. Bekkenreservoaret stabiliserte seg heldigvis etterhvert, og jeg kunne endelig ta fatt på det å gjennoppbygge meg selv. Men det tok tid. Lang tid. Jeg hadde allerede fått den harde sannheten fortalt av diverse leger om at livet mitt aldri kom til å bli normalt igjen. Jeg var på en måte blitt svekket for livet, noe jeg ikke helt forstod den gang da.

Årene gikk, og jeg hadde faktisk mange fine år. Dessverre levde jeg nok på lånt tid, for kreftene tok slutt en dag. Så nå sitter jeg her. Den harde sannheten jeg ikke helt forstod da jeg var bare et barn forståes klinkende klart som ung voksen. Jeg har fått erfare på den tøffe måten hva det vil si å være svekket. Energinivået mitt tappes dobbelt så raskt som hos en frisk person noe som igjen går utover alt jeg gjør. Det å jobbe har vært min store lidenskap. Jeg har hatt drømmer, drømmer som nå mest sannsynlig aldri kommer til å bli oppfylt. Jeg prøvde hardt i mange år for å nå dit jeg ønsket, men det var aldri ment at jeg skulle nå helt til topps.

Da jeg først kom i kontakt med NAV hadde jeg aldri sett for meg at det skulle bli noe problem å søke på ung ufør. Med en journal så tykk som et leksikon - hva kunne være uklart i min sak? Allikevel skal det vise seg å ikke være så lett. Min saksbehandler har søkt på AAP på samme grunnlag som de som er ung uføre. Kort fortalt så har dette med hvor mye jeg får utbetalt, og for at veien seinere skal bli lettere. Dette fikk jeg avslag på da to mennesker har vedtatt at min arbeidsevne ikke var nedsatt før en alder av 26 og at den heller ikke kommer til å være nedsatt livet ut. Jeg mener, HALLO? Hva skal til for å "motbevise" dette? Min saksbehandler mener saken er klar, men hva hjelper det. Lite dessverre, da det ikke er han som bestemmer. Jeg skulle søkt ung ufør da det var lettere er beskjeden jeg har fått. Nå må jeg igjennom alle disse kronglete stedene på veien, før jeg faktisk kan stoppe opp der jeg bør og skal være.

Så nå må jeg klage. Sende et klagebrev hvor jeg forklarer meg. Noe jeg ikke fatter at er nødvendig i første omgang, men men. Jeg har heldigvis ingen problemer med å forklare meg, så jeg får bare brette opp ermene og skrive ivei.

Linda❤

lindahansen

Livet med en kronisk helsetilstand betyr veldig uforutsigbare dager. Her på bloggen vil jeg dele min hverdag og ikke minst mine interesser. For kontakt: hansen.linda88@gmail.com

Search

Bloggdesign

hits