hits
  • 27.02.2017, 19:16

JEG FIKK DET TIL, TILSLUTT...


Det er en grunn til at jeg foretrekker spise kaker fremfor bake selv. Det skulle flge oppskrifter er virkelig ikke min greie, men allikevel heiv jeg meg ut i det p fredag. Jeg skulle bake ostekake til bursdagsfesten med jentene. Det fikk koste hva det koste ville. Og det gjorde det...

Jeg ble ferdig med bunnen og fyllet(lekende lett tenkte jeg). Idet jeg var p vei til helle fyllet over i formen sa en stemme til meg at det var noe som mtte vre galt. Joda, frken Linda hadde gjort feil. Jeg hadde hatt alt for mye vann i geleen som blandes inn i fyllet, s da var det bare starte p nytt(selv om det var like fr jeg tydde til Toro Muffins). Hehe! Jeg er glad jeg ikke ga opp for resultatet ble intet annet enn magisk. Jeg fikk en flott ostekake som idag m f et eget "skryteinnlegg". Jeg tenkte dele oppskriften med dere. S her kommer den.

- Ingredienser:

Bunn:

225 g st havrekjeks (f.eks. 3/4 pk Digestive)

100 g smr

Fyll:

1 pk appelsingelpulver

2,5 dl kokende vann

3 dl lettrmme

200 g kremost naturell

100 g melis

1 ts vaniljesukker

3 dl kremflte

Pasjonsfruktlokk:

2,5 dl Passionfruit Dessert Glaze (1 flaske)

0,5 dl kokende vann

4 plater gelatin

Pynt:

1 pasjonsfrukt

noen friske bringebr

- Fremgangsmte:

Knus kjeksen i en morter, food processor eller knus kjeksen ved ha den i en plastikpose og kjevle over. Bland kjekssmulene med smeltet smr. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte p et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten p kakeringen. Sett formen kaldt.

Ls opp appelsingelpulveret til fyllet i kokende vann. Avkjl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rmme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremflten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjlt gel i en tynn strle. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjleskapet (4-6 timer).

Legg gelatinplater i blt i kaldt vann i 5 min. Ha imens Passionfruit Dessert Glaze i en bolle. Klem vannet ut av gelatinplatene og ls opp i 0,5 dl kokende vann. Rr dette s inn i pasjonsfruktsausen. Fordel sausen deretter forsiktig over ostekaken i formen. Sett kaken tilbake i kjleskapet et par timer til pasjonsfruktlokket har stivnet helt.

Skjr forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.

Noen av dere kjenner kanskje til oppskriften fra fr av? Jeg fant den nemlig p den kjente bakebloggen "Det ste liv" etter ha plukket opp tipset fra min fine sjef.

Fikk dere lyst p kake n? Det gjorde ihvertfall jeg her jeg sitter. Heldigvis er det kake igjen, s n skal jeg faktisk ta meg et lite stykke selv om det er mandag. Lykke til med bakingen!

Linda❤

  • 04.10.2016, 20:16

- EN SUNN AVHENGIGHET


Det er ingen hemmelighet at jeg jobber p spreng for gjre noe med kostholdet etter sommeren. Det ble for mye pizza, is, vin og kos, noe som virkelig ikke fungerer i lengden. Jeg er glad jeg har den egenskapen at jeg klarer  kose meg nr det er lov, men er det noe jeg har lrt denne sommeren s er det at det gr an kose seg med mte. 

Mitt frste steg til en sunnere hverdag har vrt kutte ned p majones og rmme. Begge disse to matvarene har alltid vrt favoritter, men jeg har funnet en lsning. Avokado! Avokadoen fungerer i lag med s og si alt av det jeg spiser til daglig, og har derfor blitt en erstatning for de to tidligere favorittene. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Middagsmenyen idag var kylling-fajitas, og hva passer vel bedre da enn avokado som tilbehr. Eller rettere sagt guacamole som tilbehr. Masse ferske grnnsaker, kjtt og guacamole - ja jeg tror faktisk jeg kunne levd p dette. Hihi! Jeg tenkte dele min guacamole-oppskrift med dere. Jeg elsker den, det samme gjr min samboer.

- Linda's Guacamole (2 personer)

- 1 stor og 1 liten avokado

- Kryddermix til guacamole

- 1 sitron 

- 1 liten skje ekstra lett rmme

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- Del avokadoene i to. Jeg deler de alltid inn i ruter slik at det blir lettere mose. Jeg liker min guacamole litt klumpete, derfor dropper jeg mixere og gjr det for hnd. 

- Nr rette konsistens er funnet har jeg i kryddermixen. Jeg bruker ca. halve posen. Skvis deretter saften ut av en kvart sitron, ha oppi rmmen og litt chilli. Bland godt. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- Voil! S enkelt og s godt. Og ikke minst et mye bedre alternativ enn dynke maten med rmme(slik jeg gjorde fr). 

Visste dere forresten dette?

- Avokado er faktisk en frukt(jeg har tatt det for gitt at den er en grnnsak, da den alltid finnes i grnnsakshyllen).

- Denne lille frukten inneholder en god del fett. Den gode nyheten er at det meste av fettinnholdet er enumettet(den sunneste formen for fett). 

- En avokado inneholder masse nringsstoffer som er en viktig del av et balansert kosthold. 

 

Linda♥

  • 21.09.2016, 17:24

MIN ABSOLUTTE FAVORITT


Hei hvor det gr idag! N har rumpa endelig truffet sofaen en og en halv time fr besket kommer. Ikveld skal jeg nemlig ha en liten jentekveld sammen med to gode venninner jeg ikke har sett p en stund.

P menyen str min absolutte favoritt-mat, meksikansk. Jeg tror faktisk jeg kunne levd p alt som faller inn under denne type mat. Idag skal jeg gratinere tacokjttdeig, nachochips og ost i ovnen. Dette servers med rmme, hjemmelaget guacamole og salsa. Lettvint, men s godt.

Som dere ser har jeg laget alt klart slik at det bare kan legges over i en ildfast form og settes i ovnen. Jeg kjenner magen rumle litt her jeg sitter. Hihi!

N skal jeg roe ned kroppen med et par episoder Girls. Jeg nsker dere en fin kveld, s blogges vi mer imorgen.

Linda❤

  • 10.08.2016, 19:53

MIDDAGSTIPS - RASKT OG ENKELT


Det er ingen tvil om at jeg er en matelsker, noe jeg vet jeg har nevnt for dere s mange ganger tidligere. Som jeg ogs har nevnt tidligere er det ikke bare det spise mat jeg er glad i, men ogs det lage den. Det kunne tilberede et mltid til samboeren, venner eller bare til meg selv er noe jeg alltid har likt veldig godt. Heldigvis har ikke dette forsvunnet med alderen. Hihi!

Her i heimen er det som regel jeg som lager middag, men n de siste ukene har det vrt veldig vanskelig velge middagsretter rett og slett fordi vi er matlei begge to. Et luksusproblem som egentlig er helt skammelig nr det er s mange mennesker i verden som sulter hver dag. Dessverre blir det snn nr man har frtset i hva man enn mtte nske seg til alle dgnets tider n som det har vrt ferie. Jeg har derfor prvd tenke litt utenfor boksen. Googlet, og faktisk funnet litt av hvert jeg vil teste ut fremover. Grsdagens middag er resultatet av et google-sk. Den ble s god at jeg fant ut at jeg ville dele den med dere. Og det beste av alt er at den er bde rask og enkel. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Brokollo- og blomklsalat med biffstrimler  (2 personer)

- Du trenger:

Biffstrimler (ca. 400-500 gram)

1 halv brokolli

1 halv blomkl

1 halv lk

1 stilk fra en stangselleri

3 dl. ekstra lett rmme

1 glass fetaost

Salt og pepper

- How to:

 1. Skjr opp alt av grnnsaker. Jeg valgte skjre alt bde smtt og tynt. Sm brokolli- og blomklbuketter, og tynne skiver av bde lk og stangselleri. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Legg alle grnnsakene i en bolle, og tilsett rmmen og fetaosten. Jeg valgte smuldre opp fetaosten slik at den fordelte seg mest mulig rundt i hele salaten. Jeg valgte ogs bruke litt av oljen fetaosten l i. Den er rik p smak og piffer litt opp.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Salte og pepre salaten etter eget nske. I og med jeg valgte bruke oljen fra fetaosten hadde salaten allerede ganske mye smak. MEN smaken er som baken, og den er delt i to. Hehe!

4. Nr salaten er ferdiglagd freser du biffstrimlene i varm panne. Voli! Bon apptit!

Hva syns dere? Noe dere kunne tenke dere lage?

Her i heimen falt det veldig i smak ihvertfall. S denne kommer jeg til lage flere ganger. Neste gang kanskje jeg kjrer en litt annen vri. Her gjelder det bare prve seg frem tenker jeg. Bruke de grnnsakene man liker og kanskje bytte ut biffstrimlene med kylling. Nam nam... Mulighetene er mange. 

 

Linda♥

  • 01.04.2016, 10:42

EN NDVENDIGHET


God fredag dere! Jeg hper dere har like fint vr der dere er, som det er her i Fredrikstad idag. Dessverre, om jeg kan si det, s jobber jeg fra 12-20 idag, s finvret fr jeg ikke nytt noe srlig. Men men. Det kommer heldigvis flere slike dager. Hihi! 

En lang arbeidsdag krever god frokost. Idag var jeg veldig sulten nr jeg vknet. Dette varierer litt fra dag til dag, men som regel nr jeg har vrt p toalettet om natten, er magen min helt tom nr jeg str opp. At den str innover istedet for utover er vel ikke overdrive. Frokost har derfor blitt et veldig viktig, og ikke minst ndvendig mltid for meg slik at jeg fr en best mulig start p en ny dag. Jeg vet det er mange mennesker der ute som dropper frokost nesten hver eneste dag, noe jeg har det vanskelig med forst. droppe dette mltidet fr selvflgelig vre opp til hver og enkelt, men jeg er ganske sikker p at kroppen hadde hatt godt av en liten form for energiinntak uansett om man kanskje ikke skulle fle seg s sulten. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hva er deres synspunkt nr det kommer til frokost? Ndvendig eller ikke? 

N m jeg hoppe i dusjen fr duty calls. Jeg har masse jeg skal gjre p jobb idag, s nr rumpa treffer sofaen ikveld blir jeg nok liggende der til svnen tar meg. nsker dere en herlig start p helgen. 

 

Linda♥

  • 28.03.2016, 19:21

IDAG HAR JEG PRVD NOE NYTT


Det er ingen tvil om at jeg er glad i mat. Det har jeg igrunn alltid vrt. Heldigvis er jeg glad i lage mat ogs, noe jeg gjr ofte her i heimen. Min kjre lager som regel maten til de litt spesielle anledningene, men i ukedagene er det jeg som er kokken.

Den siste tiden har jeg ftt litt nden over meg hvor jeg faktisk lyster p lage noe nytt. Noe jeg aldri har lagd tidligere. Egg til frokost er en stor favoritt, s for lage noe nytt falt valget idag p eggmuffins. Jeg kastet meg over en oppskrift jeg fant p nett(oppskrifter p nett er gull verdt), og satt igang. Jeg har sett s mange fristende bilder av disse muffinsene, s idag var det min tur til prve meg. Det beste av alt er at du kan fylle de med akkurat hva du vil. Egg blandet med dine favorittgrnnsaker og ditt favorittplegg, kan det bli bedre? 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eggmuffins (1 person)

12 egg 

2 ss melk

1,5 ts bakepulver

0,5 ts salt

1 klype pepper

- Sett ovnen p 175 grader.

- Visp melken og bakepulveret til det skummer. Ha deretter i eggene og visp godt. Smak til med salt og pepper. Jeg er over gjennomsnittet glad i salt, s jeg brukte mer enn det som stod i oppskriften. 

- Ha deretter i nsket fyll. Jeg brukte skinke, ost og paprika som jeg vendte inn i rren. Fyll formene halvfulle og de er klare til steking. La de st i 20-30 minutter ettersom hvor rask ovnen din er. 

- Mens muffinsene stekte, freste jeg litt bacon i pannen som jeg strdde over muffinsene da de var ferdige. Deretter tok jeg litt grnnkl p toppen, rett og slett fordi jeg syns grnnkl er supergodt. Sunt er det . 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har du lagd eggmuffins fr? Ikke? Da anbefaler jeg det virkelig. Det ble s godt. Jeg spiste de slik de var, alts uten brd ved siden av, og jeg var mett i flere timer. Blir ikke siste gang jeg lager disse ihvertfall. Lettvint, sunt og godt. Gotta love it!

 

Linda♥

  • 03.12.2015, 19:07

DETTE ER BARE S SMASKENS!


Kvalitetstid i form av prate og reflektere om dagens hendelser og gjreml mener jeg er bde sunt og ikke minst viktig. Hver dag nr middagsmat skal lages tenker jeg tilbake til da jeg var ei lita jente. Hvor koselig vi hadde det rundt kjkkenbordet hver dag klokken 16.00. Bde min samboer og jeg har begge vokst opp med ha felles middag, og ble ganske tidlig enige om fre denne "tradisjonen" videre.

I ukedagene blir det som regel jeg som lager middag her i heimen. Det er kanskje ikke s rart siden jeg slutter tidligst p jobb. Dette syns jeg er helt okej. Jeg har faktisk alltid likt lage mat, og liker enda mer spise mat. Jeg er veldig glad i stort sett alt, men idag tenkte jeg dele med dere en av mine absolutte favoritterPulled Pork.Har dere smakt p dette fr? Ja, jeg vet det ser ut som noe som ikke ligner grisen, men det er jo s smaskens. Som tilbehr lager jeg hjemmelaget coleslaw + hamburgerbrd. Hadde jeg vrt en super-husmor hadde jeg ogs laget disse fra bunnen av, men jeg er ingen baker! Er heller ikke spesielt glad i bake, men spise bakst og kaker gjr jeg mer enn gjerne. Hihi!

Denne pakken har vi kjpt i Sverige. Vet ikke om akkurat denne varianten finnes her i Norge, men den som finnes her i landet er like god. S lettvint som smelle hele greia inn i ovnen i 30 min og den er ferdig. Imens lager jeg coleslaw. Dette er s lett lage. Til og med du som ikke liker lage mat klarer dette. Til to personer trenger du:

- 1 halvt klhode (lite klhode) skjres i strimler

- 1 raspet gulrot

- Ca. 2 dl. ekstra lettrmme

- Ca. 1 dl. lett majones

- Saft fra en sitron

- Smak til med kvernet pepper.

Alt dette blandes sammen, s avslutter jeg med smake til med saften fra en sitron og kvernet pepper. Settes deretter i kjleskapet til kjttet er klart. Enkelt sa du? JA!

Nr kjttet er ferdig lunker jeg litt p hamburgerbrdene, s er maten klar. Et must for oss ved siden av er bbq-saus, men her er det bare fantasien som setter en stopper.

Bon appetit!

N sitter jeg her stappmett og ikke minst trett. Kommer nok til sovne om ikke lenge. Det er standard for min del. Imorgen venter en ny og lang dag p jobb, fr det er julebord p lrdag med verdens beste kolleger. Can't wait!

Nyt resten av kvelden!

Linda♥

lindahansen

Livet med en kronisk helsetilstand betyr veldig uforutsigbare dager. Her p bloggen vil jeg dele min hverdag og ikke minst mine interesser. For kontakt: hansen.linda88@gmail.com

Search

Bloggdesign