• 27.02.2017, 19:16

JEG FIKK DET TIL, TILSLUTT...


Det er en grunn til at jeg foretrekker å spise kaker fremfor å bake selv. Det å skulle følge oppskrifter er virkelig ikke min greie, men allikevel heiv jeg meg ut i det på fredag. Jeg skulle bake ostekake til bursdagsfesten med jentene. Det fikk koste hva det koste ville. Og det gjorde det...

Jeg ble ferdig med bunnen og fyllet(lekende lett tenkte jeg). Idet jeg var på vei til å helle fyllet over i formen sa en stemme til meg at det var noe som måtte være galt. Joda, frøken Linda hadde gjort feil. Jeg hadde hatt alt for mye vann i geleen som blandes inn i fyllet, så da var det bare å starte på nytt(selv om det var like før jeg tydde til Toro Muffins). Hehe! Jeg er glad jeg ikke ga opp for resultatet ble intet annet enn magisk. Jeg fikk en flott ostekake som idag må få et eget "skryteinnlegg". Jeg tenkte å dele oppskriften med dere. Så her kommer den.

- Ingredienser:

Bunn:

225 g søt havrekjeks (f.eks. 3/4 pk Digestive)

100 g smør

Fyll:

1 pk appelsingelépulver

2,5 dl kokende vann

3 dl lettrømme

200 g kremost naturell

100 g melis

1 ts vaniljesukker

3 dl kremfløte

Pasjonsfruktlokk:

2,5 dl Passionfruit Dessert Glaze (1 flaske)

0,5 dl kokende vann

4 plater gelatin

Pynt:

1 pasjonsfrukt

noen friske bringebær

- Fremgangsmåte:

Knus kjeksen i en morter, food processor eller knus kjeksen ved å ha den i en plastikpose og kjevle over. Bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.

Løs opp appelsingelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).

Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann i 5 min. Ha imens Passionfruit Dessert Glaze i en bolle. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs opp i 0,5 dl kokende vann. Rør dette så inn i pasjonsfruktsausen. Fordel sausen deretter forsiktig over ostekaken i formen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet et par timer til pasjonsfruktlokket har stivnet helt.

Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.

Noen av dere kjenner kanskje til oppskriften fra før av? Jeg fant den nemlig på den kjente bakebloggen "Det søte liv" etter å ha plukket opp tipset fra min fine sjef.

Fikk dere lyst på kake nå? Det gjorde ihvertfall jeg her jeg sitter. Heldigvis er det kake igjen, så nå skal jeg faktisk ta meg et lite stykke selv om det er mandag. Lykke til med bakingen!

Linda❤

  • 04.10.2016, 20:16

- EN SUNN AVHENGIGHET


Det er ingen hemmelighet at jeg jobber på spreng for å gjøre noe med kostholdet etter sommeren. Det ble for mye pizza, is, vin og kos, noe som virkelig ikke fungerer i lengden. Jeg er glad jeg har den egenskapen at jeg klarer å kose meg når det er lov, men er det noe jeg har lært denne sommeren så er det at det går an å kose seg med måte. 

Mitt første steg til en sunnere hverdag har vært å kutte ned på majones og rømme. Begge disse to matvarene har alltid vært favoritter, men jeg har funnet en løsning. Avokado! Avokadoen fungerer i lag med så og si alt av det jeg spiser til daglig, og har derfor blitt en erstatning for de to tidligere favorittene. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Middagsmenyen idag var kylling-fajitas, og hva passer vel bedre da enn avokado som tilbehør. Eller rettere sagt guacamole som tilbehør. Masse ferske grønnsaker, kjøtt og guacamole - ja jeg tror faktisk jeg kunne levd på dette. Hihi! Jeg tenkte å dele min guacamole-oppskrift med dere. Jeg elsker den, det samme gjør min samboer.

- Linda's Guacamole (2 personer)

- 1 stor og 1 liten avokado

- Kryddermix til guacamole

- 1 sitron 

- 1 liten skje ekstra lett rømme

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- Del avokadoene i to. Jeg deler de alltid inn i ruter slik at det blir lettere å mose. Jeg liker min guacamole litt klumpete, derfor dropper jeg mixere og gjør det for hånd. 

- Når rette konsistens er funnet har jeg i kryddermixen. Jeg bruker ca. halve posen. Skvis deretter saften ut av en kvart sitron, ha oppi rømmen og litt chilli. Bland godt. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- Voilà! Så enkelt og så godt. Og ikke minst et mye bedre alternativ enn å dynke maten med rømme(slik jeg gjorde før). 

Visste dere forresten dette?

- Avokado er faktisk en frukt(jeg har tatt det for gitt at den er en grønnsak, da den alltid finnes i grønnsakshyllen).

- Denne lille frukten inneholder en god del fett. Den gode nyheten er at det meste av fettinnholdet er enumettet(den sunneste formen for fett). 

- En avokado inneholder masse næringsstoffer som er en viktig del av et balansert kosthold. 

 

Linda♥

  • 21.09.2016, 17:24

MIN ABSOLUTTE FAVORITT


Hei hvor det går idag! Nå har rumpa endelig truffet sofaen en og en halv time før besøket kommer. Ikveld skal jeg nemlig ha en liten jentekveld sammen med to gode venninner jeg ikke har sett på en stund.

På menyen står min absolutte favoritt-mat, meksikansk. Jeg tror faktisk jeg kunne levd på alt som faller inn under denne type mat. Idag skal jeg gratinere tacokjøttdeig, nachochips og ost i ovnen. Dette servers med rømme, hjemmelaget guacamole og salsa. Lettvint, men sååå godt.

Som dere ser har jeg laget alt klart slik at det bare kan legges over i en ildfast form og settes i ovnen. Jeg kjenner magen rumle litt her jeg sitter. Hihi!

Nå skal jeg roe ned kroppen med et par episoder Girls. Jeg ønsker dere en fin kveld, så blogges vi mer imorgen.

Linda❤

  • 10.08.2016, 19:53

MIDDAGSTIPS - RASKT OG ENKELT


Det er ingen tvil om at jeg er en matelsker, noe jeg vet jeg har nevnt for dere så mange ganger tidligere. Som jeg også har nevnt tidligere er det ikke bare det å spise mat jeg er glad i, men også det å lage den. Det å kunne tilberede et måltid til samboeren, venner eller bare til meg selv er noe jeg alltid har likt veldig godt. Heldigvis har ikke dette forsvunnet med alderen. Hihi!

Her i heimen er det som regel jeg som lager middag, men nå de siste ukene har det vært veldig vanskelig å velge middagsretter rett og slett fordi vi er matlei begge to. Et luksusproblem som egentlig er helt skammelig når det er så mange mennesker i verden som sulter hver dag. Dessverre blir det sånn når man har fråtset i hva man enn måtte ønske seg til alle døgnets tider nå som det har vært ferie. Jeg har derfor prøvd å tenke litt utenfor boksen. Googlet, og faktisk funnet litt av hvert jeg vil teste ut fremover. Gårsdagens middag er resultatet av et google-søk. Den ble så god at jeg fant ut at jeg ville dele den med dere. Og det beste av alt er at den er både rask og enkel. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Brokollo- og blomkålsalat med biffstrimler  (2 personer)

- Du trenger:

Biffstrimler (ca. 400-500 gram)

1 halv brokolli

1 halv blomkål

1 halv løk

1 stilk fra en stangselleri

3 dl. ekstra lett rømme

1 glass fetaost

Salt og pepper

- How to:

 1. Skjær opp alt av grønnsaker. Jeg valgte å skjære alt både smått og tynt. Små brokolli- og blomkålbuketter, og tynne skiver av både løk og stangselleri. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Legg alle grønnsakene i en bolle, og tilsett rømmen og fetaosten. Jeg valgte å smuldre opp fetaosten slik at den fordelte seg mest mulig rundt i hele salaten. Jeg valgte også å bruke litt av oljen fetaosten lå i. Den er rik på smak og piffer litt opp.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Salte og pepre salaten etter eget ønske. I og med jeg valgte å bruke oljen fra fetaosten hadde salaten allerede ganske mye smak. MEN smaken er som baken, og den er delt i to. Hehe!

4. Når salaten er ferdiglagd freser du biffstrimlene i varm panne. Volià! Bon appétit!

Hva syns dere? Noe dere kunne tenke dere å lage?

Her i heimen falt det veldig i smak ihvertfall. Så denne kommer jeg til å lage flere ganger. Neste gang kanskje jeg kjører en litt annen vri. Her gjelder det bare å prøve seg frem tenker jeg. Bruke de grønnsakene man liker og kanskje bytte ut biffstrimlene med kylling. Nam nam... Mulighetene er mange. 

 

Linda♥

  • 01.04.2016, 10:42

EN NØDVENDIGHET


God fredag dere! Jeg håper dere har like fint vær der dere er, som det er her i Fredrikstad idag. Dessverre, om jeg kan si det, så jobber jeg fra 12-20 idag, så finværet får jeg ikke nytt noe særlig. Men men. Det kommer heldigvis flere slike dager. Hihi! 

En lang arbeidsdag krever god frokost. Idag var jeg veldig sulten når jeg våknet. Dette varierer litt fra dag til dag, men som regel når jeg har vært på toalettet om natten, er magen min helt tom når jeg står opp. At den står innover istedet for utover er vel ikke å overdrive. Frokost har derfor blitt et veldig viktig, og ikke minst nødvendig måltid for meg slik at jeg får en best mulig start på en ny dag. Jeg vet det er mange mennesker der ute som dropper frokost nesten hver eneste dag, noe jeg har det vanskelig med å forstå. Å droppe dette måltidet får selvfølgelig være opp til hver og enkelt, men jeg er ganske sikker på at kroppen hadde hatt godt av en liten form for energiinntak uansett om man kanskje ikke skulle føle seg så sulten. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hva er deres synspunkt når det kommer til frokost? Nødvendig eller ikke? 

Nå må jeg hoppe i dusjen før duty calls. Jeg har masse jeg skal gjøre på jobb idag, så når rumpa treffer sofaen ikveld blir jeg nok liggende der til søvnen tar meg. Ønsker dere en herlig start på helgen. 

 

Linda♥

  • 28.03.2016, 19:21

IDAG HAR JEG PRØVD NOE NYTT


Det er ingen tvil om at jeg er glad i mat. Det har jeg igrunn alltid vært. Heldigvis er jeg glad i å lage mat også, noe jeg gjør ofte her i heimen. Min kjære lager som regel maten til de litt spesielle anledningene, men i ukedagene er det jeg som er kokken.

Den siste tiden har jeg fått litt ånden over meg hvor jeg faktisk lyster på å lage noe nytt. Noe jeg aldri har lagd tidligere. Egg til frokost er en stor favoritt, så for å lage noe nytt falt valget idag på eggmuffins. Jeg kastet meg over en oppskrift jeg fant på nett(oppskrifter på nett er gull verdt), og satt igang. Jeg har sett så mange fristende bilder av disse muffinsene, så idag var det min tur til å prøve meg. Det beste av alt er at du kan fylle de med akkurat hva du vil. Egg blandet med dine favorittgrønnsaker og ditt favorittpålegg, kan det bli bedre? 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eggmuffins (1 person)

12 egg 

2 ss melk

1,5 ts bakepulver

0,5 ts salt

1 klype pepper

- Sett ovnen på 175 grader.

- Visp melken og bakepulveret til det skummer. Ha deretter i eggene og visp godt. Smak til med salt og pepper. Jeg er over gjennomsnittet glad i salt, så jeg brukte mer enn det som stod i oppskriften. 

- Ha deretter i ønsket fyll. Jeg brukte skinke, ost og paprika som jeg vendte inn i røren. Fyll formene halvfulle og de er klare til steking. La de stå i 20-30 minutter ettersom hvor rask ovnen din er. 

- Mens muffinsene stekte, freste jeg litt bacon i pannen som jeg strødde over muffinsene da de var ferdige. Deretter tok jeg litt grønnkål på toppen, rett og slett fordi jeg syns grønnkål er supergodt. Sunt er det å. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har du lagd eggmuffins før? Ikke? Da anbefaler jeg det virkelig. Det ble så godt. Jeg spiste de slik de var, altså uten brød ved siden av, og jeg var mett i flere timer. Blir ikke siste gang jeg lager disse ihvertfall. Lettvint, sunt og godt. Gotta love it!

 

Linda♥

  • 03.12.2015, 19:07

DETTE ER BARE SÅ SMASKENS!


Kvalitetstid i form av å prate og reflektere om dagens hendelser og gjøremål mener jeg er både sunt og ikke minst viktig. Hver dag når middagsmat skal lages tenker jeg tilbake til da jeg var ei lita jente. Hvor koselig vi hadde det rundt kjøkkenbordet hver dag klokken 16.00. Både min samboer og jeg har begge vokst opp med å ha felles middag, og ble ganske tidlig enige om å føre denne "tradisjonen" videre. 

I ukedagene blir det som regel jeg som lager middag her i heimen. Det er kanskje ikke så rart siden jeg slutter tidligst på jobb. Dette syns jeg er helt okej. Jeg har faktisk alltid likt å lage mat, og liker enda mer å spise mat. Jeg er veldig glad i stort sett alt, men idag tenkte jeg å dele med dere en av mine absolutte favoritter Pulled Pork. Har dere smakt på dette før? Ja, jeg vet det ser ut som noe som ikke ligner grisen, men det er jo så smaskens. Som tilbehør lager jeg hjemmelaget coleslaw + hamburgerbrød. Hadde jeg vært en super-husmor hadde jeg også laget disse fra bunnen av, men jeg er ingen baker! Er heller ikke spesielt glad i å bake, men å spise bakst og kaker gjør jeg mer enn gjerne. Hihi! 

Denne pakken har vi kjøpt i Sverige. Vet ikke om akkurat denne varianten finnes her i Norge, men den som finnes her i landet er like god. Så lettvint som å smelle hele greia inn i ovnen i 30 min og den er ferdig. Imens lager jeg coleslaw. Dette er så lett å lage. Til og med du som ikke liker å lage mat klarer dette. Til to personer trenger du: 

- 1 halvt kålhode (lite kålhode) skjæres i strimler

- 1 raspet gulrot

-  Ca. 2 dl. ekstra lettrømme

- Ca. 1 dl. lett majones

- Saft fra en sitron

- Smak til med kvernet pepper.

Alt dette blandes sammen, så avslutter jeg med å smake til med saften fra en sitron og kvernet pepper. Settes deretter i kjøleskapet til kjøttet er klart. Enkelt sa du? JA! 

Når kjøttet er ferdig lunker jeg litt på hamburgerbrødene, så er maten klar. Et must for oss ved siden av er bbq-saus, men her er det bare fantasien som setter en stopper. 

Bon appetit! 

Nå sitter jeg her stappmett og ikke minst trett. Kommer nok til å sovne om ikke lenge. Det er standard for min del. Imorgen venter en ny og lang dag på jobb, før det er julebord på lørdag med verdens beste kolleger. Can't wait!

Nyt resten av kvelden!

 

Linda♥

 

lindahansen

Livet med en kronisk helsetilstand betyr veldig uforutsigbare dager. Her på bloggen vil jeg dele min hverdag og ikke minst mine interesser. For kontakt: hansen.linda88@gmail.com

Search

Bloggdesign

hits