JEG ER INGEN HYPOKONDER!!

Dere som har fulgt meg fra den gamle bloggen har kanskje fått med dere at jeg lever med en kronisk helsetilstand. For dere nye som titter innom bloggen min tenkte jeg bare nevne i korte trekk at jeg lever med sykdommen Ulcerøs Collit, Jeg har fjernet hele tykktarmen og lever nå med noe som heter Bekkenreservoar. Denne sykdommen har jeg hatt siden jeg var 7 år gammel, men lever heldigvis idag ganske så normalt. 

Sett bort ifra at jeg lever ganske så normalt, er en god fastlege noe som er utrolig viktig for meg i hverdagen. Jeg trenger en som forstår. Eller i det minste vil prøve å forstå. Selv om helsen min er ganske stabil akkurat idag, har den vært veldig opp og ned de siste årene. Da ting ikke har vært så alvorlig at jeg har måtte tatt turen til legen på skyehuset, er det jo fastlegen som skal følge meg opp. Vise forståelse og være genuint interessert.

I fjor hadde jeg en veldig tung periode hvor kroppen hanglet fra den ene dagen til den andre. Til slutt sa den ifra at nok er nok. Magen begynte å si ifra iform av kraftig krampetak, som gjorde så vondt at jeg ikke klarte stå oppreist. Jeg dro fra jobb og fikk komme inn relativt raskt, men det som møtte meg den dagen, skulle gjøre alt så mye tyngre. Jeg merket at denne fastlegen ga meg det “du er hypokonder blikket”. Det trengtes ikke å si så mye, for hele kroppspråket avslørte hva denne legen mente. Dette var bare ikke greit. Etter alt jeg har vært igjennom, og slik jeg er som person, er sykehus og legekontor noe jeg liker lite å befinne meg på. Bare lukten på sykehuset gjør meg kvalm. Det viste seg at til slutt at jeg hadde en kraftig betennelse i dette Bekkenreservoaret, som typisk nok ikke vises på noen prøver. 

Etter denne hendelsen tok jeg en avgjørelse om å bytte fastlege. Jeg fant rett og slett ut at kjemien aldri kom til å bli bra mellom oss etter dette, derfor føltes det mest riktig. Idag angrer jeg ikke et sekund på at jeg byttet. Jeg har nå en ny fastlege som er forståelsesfull og ikke minst genuint interessert. 

Hvis jeg når ut til noen som sitter i samme situasjon akkurat nå, så vil jeg bare si at det er ingen skam å bytte fastlege. DU fortjener å bli hørt og ikke minst bli behandlet riktig♥

 

Linda♥

5 kommentarer
  1. Veldig enig i at man må ha en fastlege som man føler seg trygg med! Jeg byttet også, etter en lignende opplevelse som du hadde med din tidligere. Er ubehagelig å måtte gå til legen i første omgang, også får du blikket i tillegg… Man føler seg liten da..
   Ha en fin kveld <3

  2. Ja, noen ganger er det nok best å bytte fastlege 🙂
   Jeg hadde en mannlig fastlege fra jeg var barn og frem til jeg ble 19/20 og da byttet jeg lege til ei kvinnelig og hun er helt fantastisk 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg