JEG ER LIKE SPENT HVERT ÅR

Nå tenker du sikkert at det er julegavene jeg er spent på. Jeg er jo det å, men med årene har dette faktisk begynt å bety ganske lite for meg, med tanke på alt annet julen har å tilby. Det jeg derimot er mest spent på hvert år er hvordan helsen min takler julestria. Jeg kommer aldri bort ifra det faktum at jeg jobber mer enn noen leger kan forstå. I teorien skulle jeg egentlig nesten ikke kunne jobbet i det hele tatt. 

Med min 73% stilling, er jeg på jobb stort sett hver dag, så det føles igrunn ut som en 100% stilling. I den vanlige hverdagen fungerer dette, men i disse dager når tempoet(som allerede er raskt fra før av) må skrues opp ytterligere hakk, går jeg litt i spenning på hvordan magen og ikke minst bekkenreservoaret kommer til å takle det hele. Heldigvis har det fungert greit frem til nå, men det har jeg jo ingen garanti på at det vil gjøre i fremtiden. Jeg merker jeg er sliten nå. BIG SMILE DAY, BLACK FRIDAY, nattåpent, søndagsåpent. og julegave-handlende kunder tar på, men ikke missforstå meg. Jeg elsker det og ikke minst elsker jeg jobben min.

Midt oppe i alt dette “kaoset” skal julen opp i heimen. Jeg liker å pynte til alle høytider, så julen er intet unntak. Det skal vaskes, pyntes, og sist men ikke minst skal gaver handles inn. Når julefreden senker seg i min kropp, har den en tendens til å si ifra om at nå er den utladet. Dette er ekstremt kjedelig når man endelig skal kunne senke skuldrene, å bare nyte. 

Det er ikke få ganger i løpet av en dag hvor jeg sier til meg selv: “Nå må du roe ned Linda. Pust med både mage og nese, hvis ikke fungerer ikke dette i lengden”. Dette er noe jeg har måtte lære meg, og det fungerer faktisk. Og rakk jeg ikke alt den ene dagen, ja da finnes alltid morgendagen. Morgendagen er alltid en fin ting. Mange bruker ordtaket “Ny uke, nye muligheter”, mens jeg bruker heller “Ny dag, nye muligheter”. Sånn går hverdagen for meg, og i den travle førjulen tror jeg flere kunne hatt godt av å bruke denne tankegangen. 

Stresser du mye i førjulen? Hvorfor lar du deg eventuelt stresse?

 

Linda♥

19 kommentarer

Siste innlegg