DETTE ER BARE TRIST

Det stormer litt rundt regjeringen om dagen når det kommer til diverse avgjørelser som har blitt tatt. Noe jeg syns er utrolig trist, og som virkelig engasjerer meg, er kuttet som regjeringen og støttepartiene har gjort i blåreseptordningen for de som har stomi eller analinkontinens. 

Selv har jeg ikke stomi nå, men jeg har hatt det, og jeg har ingen garanti for at jeg ikke kanskje må få det igjen i fremtiden. Dette med stomi og analinkontinens er så utrolig personlig og ikke minst intimt. Jeg har tenkt en del på om jeg hadde sittet i denne situasjonen, og at jeg faktisk hadde hatt stomi nå. Hvordan ville jeg følt det? Jeg tror jeg ville følt det helt likt som veldig mange andre med stomi. Litt krenkende på ett vis. Hjelpemidlene som blir fjernet fra blå resept er midler som virkelig hjelper mennesker i en ellers så spesiell hverdag, og når det brått skal “forsvinne”, tror jeg at jeg hadde tatt det veldig tungt. 

Summen i måneden for slike hjelpemidler kan dere jo tenke dere ikke er billig, og når det faktisk er nødvendig for ganske mange syns jeg det er synd. Dette rammer så mange, flere enn dere kanskje skulle tro. Sykdommen som gjør at man får stomi eller analkontinens kommer av en genfeil, så det er ingen selvforskyldt sykdom som kunne vært unngått. Får man den ikke i ung alder, som jeg gjorde, kommer den garantert til å blomstre opp seinere i livet.  

Noe jeg også bare må få lettet fra hjertet er dette: 

Uvitende mennesker, spar dere for kommentarer som sårer!

Jeg er så lei av mennesker som kommenterer saker de rett og slett ikke har greie på. Jeg lurer på hvor mange forskjellige kommentarer jeg har lest med tanke på det jeg har skrevet om nå, som viser null forståelse. Tenk om du brått har en genetisk feil, akkurat som meg og så mange andre, bare at du ikke vet det enda. Brått sitter du der, og skulle kanskje ønske dette kuttet ikke hadde blitt gjort allikevel. 

 

Linda♥

6 kommentarer
  1. Irene: Heldigvis går ikke dette utover meg per dags dato, men føler virkelig med de det gjør det for =(

   Nei, det er garantert ikke siste gang =P Huff =/

  2. Kjære Linda !
   De som ikke har viten, skriker høyest! Du vet, forsett med ditt , du er topp! Og
   Bildene dine …. De er bare vakre! Og Norge og støtte neeei vi reverserer på mange
   Områder i dette landet ! Er det mulig!!!!
   😂god jul🎅🏻

  3. Anonym: Ja,du har nok rett i det med de som skriker høyest! Dessverre er det sånn:/

   Tusen takk for hyggelig tilbakemelding på bildene:D det setter jeg pris på!

   God jul ønsker jeg deg også:D

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg