ET BESØK SOM GLEDER MITT HJERTE

Har du noen gang tenkt over hvor mange det faktisk er som gruer seg til vintermånedene og ikke minst julen? De siste årene har jeg sittet med en liten bismak hver julaften kveld, hvor det fråtses i både mat, gaver og varme. Min mor lurte til slutt på hva oppførselen min kom av, hvor vi etter en prat kom frem til at jeg syns det hele er urettferdig. Jeg er så heldig som er privilegert i den forstand at jeg har både hus,klær og penger. Ja, jeg jobber jo og står på for å få endene til å møtes, men allikevel er tanken på de som ikke har noe veldig vond.

Ut ifra dette har jeg gått litt i meg selv. Hva kan jeg bidra med? For iår har jeg bestemt meg for at jeg vil gå inn i julen med en god samvittighet. En samvittighet som forteller meg at jeg har gjort en god gjerning ovenfor noen som trenger det. Til slutt kom jeg frem til at jeg har utallige jakker jeg kan gi bort. Jakker jeg aldri bruker selv, men som er like fine. Etter en telefon til Mona i GatemagaZinet, ble vi enige om at jeg skulle ta turen, så der har jeg vært på besøk idag. For dere som ikke vet hva GatemagaZinet er, så kan jeg fortelle at dette er en stiftlese som fungerer som et talerør for rusavhengige og vanskeligstilte. De selger magasiner hvor de får halvparten av utsalgsprisen i egen lomme. Sett bort ifra dette er denne stiftelsen så mye mer. Det sosiale er så viktig i hverdagen, og her møtes selgerne hver dag i ett lunt og hyggelig lokale, før de drar avsted på jobb. Det henger ett skilt på veggen i dette lokalet. Det står skrevet “Hjerterommet”. Og det er sannelig sant. For Mona og hennes frivillige medarbeidere gjør en fantastisk jobb, noe som virkelig er inspirerende å se på. 

Det finnes flere som også ville gjøre en god gjerning i disse dager. Nissejentene på det første bilde kommer fra Glemmen VGS. De tok med seg “The Christmas Spirit”, og lagde vafler til alle selgerne. Virkelig flott å se unge mennesker stille opp på denne måten. 

Jeg kunne selvfølgelig ikke dra fra GatemagaZinet uten å ha kjøpt årets julebok. Min kjære skal på julebord ikveld, så denne skal leses i ro og mak.

Forresten forsvant to av jakkene mine med en gang til ei jente som ble sjeleglad. Noe som “kostet” meg så lite, kan bety så mye for en annen. Dette gleder mitt hjerte. 

 

Linda♥

4 kommentarer

Siste innlegg