EN STOR SKUFFELSE…

– For nesten 6 måneder siden ble klagebrevet sendt avgårde til NAV. Et klagebrev som den gang da føltes helt unødvendig å måtte sende inn. Allikevel var avslaget på søknaden en faktum, så det måtte gjøres.

Søknaden omhandlet at jeg skulle fått arbeidsavklaringspenger på samme grunnlag som de som er unge uføre. Det var min saksbehandler som mente dette uten tvil var noe jeg hadde krav på, og sendte derfor en søknad uten at jeg visste det(absolutt i beste mening). Dessverre skulle det vise seg at hans kollegaer i nord ikke var være enige. På det tidspunktet var jeg faktisk ikke klar over at dette var mulig før jeg satt med et brev hendene hvor avslaget stod der svart på hvitt.

Skuffelsen ble stor på lørdag da jeg åpnet et brev med nok et avslag. De mener fortsatt at arbeidsevnen min ikke ble nedsatt før fylte 26år og at den kanskje ikke er livsvarig. HALLO!! Hva er det som må til for å nå igjennom? De har all sykdomshistorikk. En blekke så tykk som et leksikon. Ja, jeg har prøvd å jobbe fult lenge og vel, men jeg har levd på lånt tid akkurat der. Min kropp er ikke medisinsk sett kapable til å klare dette(noe jeg fikk beskjed om i ung alder, men som jeg så hardt har prøvd å motbevise). Det var dømt til å si stopp, noe det de siste årene har gjort.

Jeg ble kronisk syk i en alder av syv. Jeg har kanskje operert bort alt som var betent i kroppen, men det betyr ikke at jeg sitter igjen som 100% frisk. En kronisk sykdom byr på så mye annet i tillegg. Den forsvinner ikke bare av seg selv. Det er noe jeg må leve med livet ut. Hvis ikke dette kvalifiserer meg som en ‘kandidat’ til å ha krav på arbeidsavklaringspenger på samme grunnlag som de som er unge uføre, hva gjør det da?

6 kommentarer
  1. Ingen av oss “vanlige” har noen sjanse til å vinne over NAV. Bare i den europ.
   domstolen. De er korrekte og følger regler. Nav gjør ikke det, de lager sine egne.
   Helt uforståelig, de fleste av NAVs medarbeidere har ikke engang bra nok ut-
   dannelse til å omskrive regler slik det passer dem. Hadde noen klart å ta NAV helt
   til den europ. domstol, ville mye blitt forandret og NAV ville blitt det de egentlig er
   til for: Å HJELPE FOLK som er syke, ikke ødelegge for dem. Maktarrogansen
   florerer i NAV. Det er jo så åpenbart at det MÅ skje noe der snart.
   LYKKE TIL, jeg forstår godt at du er skuffet. Dette avslaget er urettferdig.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg