– ET ØNSKE OPPFYLLES

Jul… – Har du noen gang tenkt på hva julen betyr for deg? Sånn innerst inne?

Da jeg var ung var det selvfølgelig gavene under juletreet som var det ‘ultimate klimaks’. Det å pakke opp gave etter gave. Line de opp langs stueveggen i håp om at jeg fikk mer enn min storesøster. Den gang da var jeg utvidende. Uvitende når det kommer til hva julen egentlig betyr. For den betyr jo så mye mer. Både på godt og vondt.

Dessverre er dette en tid som både er elsket og hatet. For julen er ikke bare gaver, god mat, familietid, hjerterom og varme. Denne tiden betyr for så mange ensomhet, vonde minner og det å ikke føle at en strekker til. I voksen alder er dette noe jeg har blitt veldig opptatt av. Det har faktisk skjedd flere julaftener på rad at jeg sittet å følt på hvor heldig jeg er. At hvorfor skal jeg være så heldig når det er så mange som ikke har noe eller noen. Heldigvis har jeg en mor som brenner for å hjelpe mennesker. Mennesker som som ellers i året ikke har det så greit, og som gruer seg ekstra til julen av forskjellige årsaker. Jeg ble fortalt ganske enkelt at jeg måtte glede meg over det jeg hadde – fordi jeg fortjente det, men at jeg fikk gjøre noe. Bidra rett og slett til at andre kanskje kunne få det litt bedre. Dette er nå noen år siden nå, og siden den gang da har jeg alltid passet på å gjøre en god gjerning. En gjerning som for meg ‘koster’ så lite, men som for en annen kan bety så mye.

På det digre juletreet som står på senteret der jeg jobber henger det masse hjerter med ønsker fra barn som gruer seg til jul. De siste årene har jeg donert bort vinterklær, men iår var jeg ikke i tvil da jeg fikk vite hva disse hjertene betydde. Når det største ønske til ei jente på 14-år er sminke, ja da skal hun selvfølgelig få sminke. Jeg smilte i det jeg handlet, betalte og leverte gaven for innsamling. Uten tvil den beste julegaven jeg har kjøpt iår. Noe som hadde vært enda bedre er å få kunne levert gaven selv, men jeg får nøye meg med at et sted her i Fredrikstad så oppfyller jeg et ønske som mest sannsynlig ikke hadde blitt oppfylt hadde det ikke vært for dette røde hjerte og organisasjonen Hjelp oss å hjelpe.

Siste innlegg