– MITT FLOTTESTE ANTREKK

Imorgen er det duket for kanskje en av årets største feiringer. Er dere klare? Med tanke på tempoet på jobb de siste dagene regner jeg med Fredrikstad’s befolkning er klare ihvertfall. 17. Mai klær til store og små har flydd ut av butikken. Jeg regner med å se mange Cubus-festkledde mennesker i tog imorgen, noe som alltid er like gøy.

Selv har jeg alltid kunnet ta det helt med ro i forkant av hver eneste 17. Mai siden jeg var ei lita jente. Som jeg nevnte her om dagen har drill vært en stor del av livet mitt, så dere kan skjønne at uniformen min på et tidspunkt var noe av det flotteste jeg kunne ta på meg. Den gav en spesiell følelse jeg aldri hadde trodd jeg skulle få i iført noe annet. Jeg tok heldigvis feil. For da jeg valgte å legge drillen på hylla kunne bunaden min endelig taes i bruk igjen. Etter mange år i skapet, faktisk så lenge som ca. 12 år, skulle den også gi meg denne spesielle følelsen. Kanskje en følelse av stolthet? Jeg tror det er riktig beskrivelse.

Jeg klarer nesten ikke vente med å ta den på. Heldigvis er det ikke mange timene igjen nå, for imorgen tidlig klokken 09.00 sprettes champagnekorken til frokost samme gode venner, før et tettpakket program skal følges resten av dagen. Familie- og vennetid, mat og morro. Hva er det å ikke elske med 17. Mai. Og iført mitt flotteste antrekket kan ikke dagen bli bedre. HURRA FOR NORGE!!

Hva slags forhold har dere til bunaden? Klarer dere gjette hvor min kommer ifra?

Siste innlegg