– EN NAV OPPDATERING

Hvor skal jeg starte?! Hmmm. Som flere av dere sikkert har fått med dere går jeg på Arbeidsavklaringspenger samtidig som jeg er i jobb. Hele tiden har planen vært å søke gradert ufør, en tung prosess som ikke er gjort på en, to, tre. For det er ikke bare å søke gradert ufør. Først må legene i NAV vedta om jeg har varig nedsatt arbeidsevne, noe jeg har lurt på om de faktisk er kompetente til å vedta. Jeg fikk nemlig avslag på noe annet hvor de mente jeg ikke hadde dette, og da blir man jo sittende som et spørsmålstegn. Alle leger jeg noen gang har vært borte i på sykehuset sier jo det motsatte. Uansett, lettelsen var stor da brevet som jeg har ventet på siden desember ifjor kom nå i juni, hvor de faktisk hadde vedtatt at jeg har varig nedsatt arbeidsevne. Å få dette på plass har vært vesentlig viktig med tanke på prosessen videre mot gradert ufør. Den store søknaden kunne endelig fylles ut og sendes inn.

De siste ukene har som dere sikkert skjønner gått med i mye grubling og en del telefon-samtaler til både den ene og den andre parten som har med NAV å gjøre. Det å sende inn en søknad om ufør var vanskelig. Spesielt dette med inntektsopplysninger. Viktig var det jo å få alt riktig for ingen hadde fortalt meg om noe var feil. Etter mye om og men fikk jeg ‘good to go’ fra saksbehandleren min, så nå er brevet sendt. Jeg har til og med dobbeltsjekket at alt har kommet vel frem, så nå gjenstår bare den lange ventetiden på 8 måneder før jeg får svar på hva som skjer videre.

Heldigvis, mens behandlingstiden pågår, har jeg verdens beste jobb og kollegaer som gjør ventetiden kortere. Jeg er så takknemlig for all tillit min sjef gir meg selv om alt dette står på. Det å ha en trygg og god arbeidsplass under en slik prosess har vært og er alfa omega. Det gjør det hele litt lettere. Uten tvil.

6 kommentarer

Siste innlegg