EN ENORM LETTELSE!

– Snart to år har gått siden jeg startet min kamp for mine rettigheter som kronisk syk. En kamp ingen forstår som ikke har vært eller er i samme situasjon selv. Jeg har kjempet, grått og ledd i ren frustrasjon når ting har stått på som verst. Idag har ting endelig tatt et vendepunkt. En gledelig nyhet jeg aldri hadde trodd skulle komme ‘så fort’.

Jeg snakker selvfølgelig om min reise innenfor NAV-systemet. Tenk, idag fikk jeg endelig brev i innboksen på mitt NAV hvor det stod at søknaden min om gradert ufør var blitt godkjent. Jeg ble helt tatt på sengen da jeg ikke hadde trodd dette ble klart før ut på nyåret. At søknaden har ligget inne til utregning har gitt meg bekreftelse på at ting har gått i riktig retning, allikevel har jeg ikke turt å senke skuldrene før det hele stod svart på hvitt foran meg. Akkurat nå føler jeg en enorm lettelse. Etter å ha stått på arbeidsavklaringspenger i over ett år er ting endelig der de skal være. Ja, det har vært en kamp, og man skal være frisk for å være syk, men når man vet man har krav på noe så kan man aldri gi seg. Den som gir seg har tapt, så det å tape var aldri i en valgmulighet når det kommer til noe så viktig som min egen fremtid som kronisk syk med nedsatt arbeidsevne.

I skrivende stund sitter jeg med tusen spørsmål i hode. Vedtaksbrevet var ikke mindre enn 10 sider langt, så dere kan skjønne det var mye informasjon å ta for seg på en gang. Jeg har allerede lest det flere ganger og konkludert med at her må jeg ha hjelp. En e-mail er sendt til min saksbehandler, så jeg håper på svar så raskt som mulig siden oppstartsdatoen er allerede 1. November.

Til deg der ute som er i samme situasjon; Gi aldri opp! Har du en kronisk helsetilstand så stå på ditt og det du vet du har krav på. Det kan ofte føles ut som systemet jobber imot deg og det du sier(tro meg, jeg vet). Selv om veien å gå føles uendelig lang, så er målstreken innenfor rekkevidde. Du må bare ha troen på deg selv. Aldri gi opp troen på deg selv! Du vet nemlig best

6 kommentarer

Siste innlegg