JULENS MØRKE BAKSIDE

For de fleste har dagene og ukene den siste tiden vært fylt med familiesammenkomster, festligheter og ikke minst handling av både det ene og det andre. Jeg er ikke noe annerledes og havner innenfor denne gruppen av mennesker. Kan jeg kalle oss for den heldige gruppen? For det er jo det vi er. Selv om folk flest gleder seg til Desember og alt som hører med, er det fortsatt så mange der ute som gruer seg. Årsakene er ulike, men samtidig like.

Da min mor startet å jobbe som frivillig i GatemagaZinet som selges av rusmisbrukere her i Fredrikstad har julens betydning forandret seg for meg. Jeg fikk brått innblikk i en helt annen verden jeg ikke visste eksisterte. Eller ihvertfall ikke på den måten den eksisterte. Den var og er vond, noe som føles så ufattelig urettferdig. Hvorfor skal så mange av oss ha alt, mens andre nesten ingen ting. Hvorfor har min skjebne vært bedre enn en annens. Det er mange spørsmål jeg stiller meg, dessverre blir svarene diffuse og ubesvarte.

Så seint som ifjor fikk julens betydning igjen en vending. Det store juletreet på senteret jeg jobber på var pyntet med røde hjerter. Hjertene hadde en liten tekst. En tekst med ønsker. Jeg forstod at dette var ønsker fra jenter og gutter hvor mamma og pappa ikke hadde råd til å kjøpe julegaver. Det føltes så vondt å tenke på overfloden av gaver som finnes rundt juletreet vårt i mitt hjem at selvfølgelig skulle jeg bidra. Det var ikke et spørsmål en gang. Organisasjonen Hjelp Oss å Hjelpe gjør en fantastisk jobb for alle disse familiene, og det føles så godt å vite at jeg kan bidra til at et lite barn får en julegave eller to å åpne på selveste julaften. Alle barn fortjener den gleden.Ifjor var ønsket fra en tenåringsjente sminke- iår er det klær til en gutt. Mitt ønske hadde vært å få levert gaven selv, men jeg har forstått at de fleste familiene ikke vil dette noe jeg forstår og respekter fult ut. Tankene mine kommer uansett til å være der hos den lille gutten som skal åpne min gave på julaften. Det gir meg glede. Faktisk en enorm glede♥

– Har du lyst å bidra på samme måte vet jeg at organisasjonen Hjelp Oss å Hjelpe jobber på spreng i disse dager flere steder i landet. Søk opp din hjemby for mer informasjon.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg